• Graham Silverstone Stowe 44 Chronograph satovi


    Britanski proizvođač satova Graham je predstavio svoj novi Silverstone Stowe 44 Chronograph model, koji je inspirisan legendarnom trkačkom stazom "Silverston" i krivinom na toj stazi "Stowe". Na pomenutoj stazi su vozili velikani auto-moto sporta poput: Fangio, Farina, Moss, Hill, Hunt, Senna, Stewart...


    Na ovim modelima se kombinuje čelično kućište (na nekim modelima je sa PVD premazom), keramički bezel i karbonski brojčanik. Silverstone Stowe 44 model je dostupan u četiri boje: crvena, plava, zelena, siva. Prvo što vam "upada u oči" pri pogledu na sat je aluminijumsku umetak bezela, čija je boja usklađena sa bojom 30-to minutnog registra hronografa.


    Za razliku od nekih prethodnih modela iz ove kolekcije, registar hronografa i podbrojčanik sa sekundama su zamenili mesta. Ovo je uslovljeno korišćenjem novog mehanizma Graham Calibre G10702 (baza mehanizma je LaJoux-Perret). Ovaj column-wheel hronograf koji se može videti kroz poklopac od safirnog stakla, ima 59 rubina, radi na 28.800 v/h i ima rezervu snage od 40h.


    Kućište je robusno, prečnika 44 mm sa upadljivim pušerima koji na sebi imaju "Clous de Paris" šaru, a tu je i velika ušrafljujuća krunica. Gotovo svaki detalj na ovom satu je može se reći inspirisan auto-moto sportom, počevši od gumenog kaiša sa trkačkom šarom, do karbonskog brojčanika sa velikim arapskim brojevima, koji su premazani Super-LumiNova premazom.

    Tačna cena ovog modela će se saznati posle zvaničnog predstavljanja na Baselworld sajmu, ali se očekuje da će biti u opsegu od 5.000 do 10.000$.

    Izvor - Graham
    This article was originally published in forum thread: Graham Silverstone Stowe 44 Chronograph started by Rus_PA View original post