• Omega Seamaster Planet Ocean GMT 600M



    Na prvi pogled novog modela švajcarskog proizvođača satova Omega, primećujemo upečatljivu plavu boju ukombinovanu sa narandžastim detaljima. Ovaj model će široj javnosti biti zvanično predstavljen na predstojećem Baselworld sajmu satova i nakita. Omega Seamaster Planet Ocean GMT je savršen dodatani "član" Planet Ocean kolekcije satova.


    Sat dolazi u čeličnom kućištu karakterističnog oblika za Planet Ocean kolekciju i ima prečnik 43,5 mm. Brojčanik i rotirajući prsten su u izrazito plavoj boji, dok su 24-časovna skala na koroni i detalj na kazaljki za sekunde i GMT kazaljka obojeni u narandžastu boju. Njegova deklarisana vodootpornost iznosi 600 m. Potencijalnim kupcima, model je dostupan u varijanti sa kožnim kaišem plave boje ili sa narukvicom izrađenom od nerđajućeg čelika.

    Mehanizam koji pokreće sat je Omega Co-Axial caliber 8605 sa silicijumskog balansom, a koji je zvanično bio predstavljen početkom prošle godine. On se sa zadnje strane kućišta može videti kroz poklopac izrađen od safirnog stakla. Sat pored standardnog prikaza sati, munuta i sekundi ima dodatnu GMT funkciju, odnosno prikaz vremena u drugoj vremenskoj zoni. Prikaz datuma je smešten na poziciji "3h".


    Izvor - Omega
    Dopuna teksta by Shmizla
    This article was originally published in forum thread: Omega Seamaster Planet Ocean GMT 600M started by Rus_PA View original post