• A. Lange & Söhne - Richard Lange sat

    Prvobitno predstavljen 2006. godine, model Richard Lange koji je observatory chronometer (naziv za satove visoke precoznosti namenjeni naučnim radnicima, precizniji od standardnog hronometra). Sat je bio je dostupan u verzijama od roze i žutog zlata, kao i od platine, dok je sada dostupan i u izvedbi od belog zlata.



    Novi model poseduje isti mehanizam kao i svoj prethodnik. Kućište je istih dimenzija, odnosno prečnika 40.5mm a visine 10.5mm. Krasi ga srebrni brojčanik sa rimskim brojevima i kazaljkama u upečatljivoj plavoj boji. Krunica sata je potpisana i ovaj model se isporučuje sa kožnim kaišem crne boje. Na njemu je postavljena kopča koja na sebi takođe ima natpis proizvođača.




    Srce sata čini L041.2 mehanizam na ručno navijanje, sastavljen od 199 delova, i sa rezervom snage od 38 časova. Mehanizam je izrađen od Nemačkog srebra i ručno je graviran. Precizno je podešen na pet pozicija i dva puta sastavljen i rastavljen pre puštanja u prodaju.

    Ovaj model će biti dostupan u 11 butika ovog proizvođača i to u sledećim gradovima: Dresden, Shanghai, Tokyo, Seoul, Hong Kong, Lisbon, Abu Dhabi, Dubai, Singapore, Palm Beach i Paris. Navodi se da će manufaktura za godinu dana biti u mogućnosti da ručno izradi svega nekoliko komada satova.

    Model Richard Lange je izrađen u čast Ferdinand-a, odnosno A. Lange-ovog najstarijeg sina, koji je dugi deo svog života radio kao tehnički direktor kompanije i koji je bio fokusiran na povećanje preciznosti u časovničarstu.


    Izvor -
    A. Lange & Söhne
    Dopuna teksta by Shmizla
    This article was originally published in forum thread: A. Lange & Söhne - Richard Lange started by Rus_PA View original post