• Rekordna cena za A. Lange & Söhne TOURBILLON "Pour le Mérite" sat

    U Ženevi je 17. marta ove godine, A. Lange & Söhne TOURBILLON "Pour le Mérite" pronašao svog novog vlasnika za famoznih 275.710,oo EUR. Pomenuti model sata je rodat na Antiquorum aukciji "Important Modern & Vintage Timepieces".


    Sat je specifičan po tome što kombinuje kućište od belog zlata sa brojčanikom plave boje. Pripada limitiranoj seriji od 200 komada izrađenoj 1994. godine. Od ukupnog broja satova 50 komada su sa kućištem od platine, dok je narednih 130 komada sa kućištem od 18-karatnog žutog zlata, 19 komada sa kućištem od belog zlata, a samo jedan model je izrađen u čeliku. Prilikom aukcije, sat je dostigao cenu koja je četiri puta veća od originalne maloprodajne cene. Prognozirana maksimalna cena sata za prodaju na aukciji je bila 225.000,oo EUR.

    Ovaj podatak nam govori šta se sve može desiti za samo nekoliko godina i koju vrednost jedan sat za to vreme može dostići.

    Izvor:
    A. Lange & Söhne
    Antiquorum
    This article was originally published in forum thread: Rekordna cena za A. Lange & Söhne TOURBILLON "Pour le Mérite" sat started by Shmizla View original post