• Ulysse Nardin "Stranger"


    Na predstojećem Baselworld sajmu, čuveni švajcarski proizvođač satova, Ulysse Nardin, planira da predstavi časovnik koji oponaša muzičku kutiju. Ssat svira poznatu numeru “Strangers in the Night” na svakih sat vremena ili po potrebi. Ovaj nesvakidašnji model je potpisan od strane Ulysse Nardin-ovog partnera i muzičara Dieter Meier-a. Sat će biti proizveden u limitiranoj seriji od 99 primeraka.


    Ovaj model dolazi u kućištu od 18 karatnog roze zlata prečnika 45mm. Sat pokreće Ulysse Nardin in-house caliber UN-690 automatski mehanizam sa 64 rubina i rezervom snage od 48 časova. U ovom mehanizmu Ulysse Nardin je koristio silicijumske delove (zaprečni sklop i anker). Vreme se podešava tako što se pritisne krunica i okreće se gore-dole, umesto klasičnog izvlačenja krunice.

    Melodija “Strangers in the Night” se može čuti na svakih sat vremena ili pritiskom na pušer koji se nalazi na poziciji "10h", pomoću koga se može i isključiti časovna melodija.



    Na brojčaniku se nalaze rimski časovni markeri i mala sekundara na poziciji "6h". Takođe se može videti muzički mehanizam sa rotacionim diskom. Staklo je naravno safirno sa AR premazom. Sat se isporučuje na kožnom kaišu sa preklapajućom kopčom od roze zlata. Kako navode u kompaniji, razvoj ovog modela je trajao pet godina.

    Izvor
    This article was originally published in forum thread: Ulysse Nardin Stranger started by Rus_PA View original post