• Corum Titanium Bridge Automatique


    Inovativni sistem navijanja, novi „in-house“ mehanizam i novo titanijumsko kućište. Kada bi ste nas pitali, ovako bi u jednoj rečenici opisali Corum Ti-Bridge Automatique. Radi se o najnovijem dodatku Bridges kolekciji ovog proizvođača. Kako u Corum-u veoma optimistično tvrde, razvijeni dvostruki sistem navijanja predstavlja novo poglavlje u časovničarstvu!



    Automatski mehanizam CO 207 navija se putem patentiranog sistema redno povezanih oscilirajućih tegova. Zaista nešto do sada ne viđeno. Dva kružna tega povezana su sa osovinom koja čini da se tegovi pomeraju paralelno. Kuglični ležajevi izrađeni su od keramike, tako da im lubrikacija nije potrebna. Safirno staklo na poleđini sata otkriva ovaj zanimljivi sistem.



    Mehanizam radi na frekvenciji od 4 Hz, odnosno 28,800 v/č. Jednostruko burence sa glavnom oprugom pozicionirano na „3h“, obezbeđuje rezervu snage od 72 časa. Mehanizam poseduje funkcije pokazivanja sata i minuta, dok je sekudna kazaljka izostavljena. Međutim, pored otvorenog pogleda na mehanizam, sekudna kazaljaka nije ni potrebna!

    Radi estetike kalibar CO 207 pričvršćen je za centralni deo kućišta sa četiri titanijumske poluge. Estetici doprinosi i skeletonizirani brojčanik u antracit boji. Kućište u „tonneau“ obliku ima dimenzije od 42 x 52 mm, a visina je smanjena u odnosu na prethodne modele. Vodootpornost iznosi 30 metara, a spreda se nalazi zakrivljeno safirno staklo.


    Ti-Bridge Automatique biće napravljen u svega 200 primeraka. Kućište ovog modela izrađeno je od veoma čvrstog „grade 5“ titanijuma. Dolazi na gumenom kaišu, ili na titanijumskoj narukvici.

    Još manja serija od 25 primeraka biće proizvedena od 18-karatnog crvenog zlata.


    IZVOR: CORUM
    karldzonson and 83stojan like this.
    This article was originally published in forum thread: Corum Titanium Bridge Automatique started by krstin View original post