• Antoine Martin Slow Runner - Najsporiji sat



    Iz nezavisne švajcarske manufakture satova Antoine Martin stiže najsporiji mehanički sat. Osnivač kompanije i glavni časovničar, Martin Braun, stoji iza ovog specijalnog sata. 30 godina iskustva u horologiji doprinelo je stvaranju mehanizma sa najvećom i najsporijom balansom.



    U satu prečnika 42 mm nalazi se balansa sa prečnikom od čak 24 mm! Ovo nesvakidašnje delo časovničarstva ljubitelji uživo mogu videti od 25. aprila na Baselworld-u.



    Mehanizam radi na frekvenciji od 7,200 otkucaja po času (1hz). Tako se sekundna kazaljka pomera nesvakidašnje za jedan mehanički sat. Umesto prividnog klizenja, kazaljka se u toku jedne sekunde pomeri samo dva puta.



    U satu se nalazi kalibar AM36.001, sa prečnikom od 36mm i visinom od 8,6 mm. Mehanizam se sastoji od 199 delova, a u njemu se nalazi 23 rubina. Pojedini elementi zaprečnog sklopa izrađeni su od silicijuma. Rezerva snage iznosi čak 96 časova, a na brojčaniku se nalazi i njen indikator.


    IZVOR: Antoine Martin
    This article was originally published in forum thread: Antoine Martin Slow Runner - Najsporiji sat started by krstin View original post