• Eberhard & Co. Chrono 4 Géant Full Injection

  Ovom prilikom detaljnije ćemo se pozabaviti atraktivnim Chrono 4 Géant Full Injection modelom. I sam njegov naziv ukazuje da je inspiracija za sat crpljena iz sveta automobilizma. Brojni detalji ukazuju na to, a posebno se ističu četiri linijski smeštena podbrojčanika, koji asociraju na različite merače na kontrolnoj tabli sportskog automobila.  Oni kojima benzin teče kroz vene biće oduševljeni ovim satom, proizvedenim u svega 500 primeraka. Kako se ne bi zadržao samo na šminci, Eberhard & Co. je specijalno obradio 46-milimetarsko kućište.

  U kabini trkačkog automobila sat se može lako udariti i oštetiti. Iz tog razloga je kućište prošlo kroz proces karbonske difuzije na niskoj temperaturi. Ovo omogućava probijanje karbona u čelik sa dubinom sloja od 30 µm, tako stvarajući strukturno ojačanje. Nakon toga sat prolazi kroz DLC tretman (Dianoir® - Diamond Like Coating), stvarajući lepu crnu nijansu.

  Crna boja dominira i samim brojčanikom, uz atraktivne crvene detalje. Sredinom brojčanika prostire se kružna metalna ploča sa vidljivim zavrtnjima i ženevskom šarom kao dekoracijom. I sam bezel ukrašen je sa zavrtnjima. Prikaz datuma se nalazi na poziciji "12h", a donji deo brojčanika okupiran je sa četiri podbrojčanika hronografa.  Vodootpornost ovog modela iznosi 200 metara. Na poklopcu kućišta, koje je ušrafljeno sa osam zavrtnjeva, ugraviran je naziv modela - Full Injection. Krunica i tasteri se zavrću. Sat dolazi na gumenom kaišu, takođe inspirisanom trkačkim svetom. Staklo je safirno, antireflektivno.

  Složeni kalibar EB. 250 koji se nalazi u ovom modelu nije u potpunosti razvijen samostalno. Zasniva se na automatskom mehanizmu ETA 2894, uz velike izmene. U njemu se nalazi čak 53 rubina.


  Izvor: Eberhard & Co.
  This article was originally published in forum thread: Eberhard & Co. Chrono 4 Géant Full Injection started by krstin View original post