• Hamilton Jazzmaster Face2Face - Dvostruki identitet

    Hamilton važi za proizvođača koji previše ne eksperimentiše sa svojim modelima. Iako postoje izuzeci, Hamilton satove uglavnom odlikuje nenametljiv i dopadljiv dizajn. Međutim, sada sledi pravo iznenađenje - model Jazzmaster Face2Face.



    Radi se o satu sa dvostrukim identitetom! Unutrašnji deo kućišta se može zarotirati, kako bi se sat mogao nositi sa obe strane. Tu su i dva brojčanika. Ispod prvog nazire se ETA 2094 hronograf mehanizam. Radi se o automatskom mehanizmu manjih dimenzija, razvijenom prvenstveno za ženske satove. Brojčanik u plavoj boji je poluprovidan i inspirisan je elementima iz trkačkog sveta.

    Okrenite kućište naopako i dobili ste novi sat! I to veoma elegantan... Brojčanik u srebrnoj boji odlikuje se i sa presijavajućim efektom. Automatski mehanizam ETA 2671 takođe je namenjen ženskim satovima i odlikuju ga manje dimenzije.



    Sa obe strane vidljive su pločice na kojima je ispisan redni broj posmatranog primerka. Ukupno će biti proizvedeno 888 satova. Atraktivan detalj su i skeletonizirani rotori oba mehanizma. Još jedna prednost ovog nesvakidašnjeg modela je što na svakoj strani možete podesiti vreme druge vremenske zone.

    Oblik kućišta je nestandardan, kako bi se unutra mogla smestiti dva mehanizma. Izduženo je na bokovima, tako da prečnik iznosi 53 mm. Od donjeg do gornjeg dela prečnik iznosi 44 mm. Crni kožni kaiš sa aligator teksturom do izražaja dolazi zahvaljujući plavom koncu.


    Safirno staklo sa antireflektivnim premazom nalazi se sa obe strane. Vodootpornost iznosi 50 metara. Cena je u skladu sa jedinstvenošću ovog modela i ograničenom serijom. Iznosi 4900 eura.

    Izvor: Hamilton
    This article was originally published in forum thread: Hamilton Jazzmaster Face2Face - Dvostruki identitet started by krstin View original post