• Steinhart Nav B-Uhr ST.1 Premium sat



    Nedavno sam pisao o ST.1 mehanizmu, predstavljenom od strane Steinhart-a. Bilo je samo pitanje vremena kada će se pojaviti prvi sat sa novim mehanizmom. To se danas i dogodilo.



    Radi se o pilotskom modelu, iz Steinhart premijum linije. Nav B-Uhr ST.1 Premium može se dobiti u dve veličine kućišta. Prečnik kućišta manjeg modela iznosi 44 mm, a većeg 47 mm. Može se reći da su ovo standardne dimenzije za Steinhart pilotske modele.



    Izgled je inspirisan pilotskim satovima iz 1940-ih godina. Sekundara je (kao i kod 6497-1 mehanizma), postavljena na poziciji "9h". To je detalj koji će puristima definitivno zasmetati. Ali to je karakteristika Unitas 6497 mehanizma, pa i prerađenog Steinhart ST.1 kalibra koji se nalazi u ovom satu. Postojale su i neke nade da će Steinhart izvršiti veću izmenu na sopstvenom kalibru i sekundaru postaviti na centralnoj poziciji. To se ipak nije obistinilo.



    Detalje o mehanizmu ST.1 takođe možete pročitati nešto više. Predstavljen je u sopstvenoj vesti.



    Da se radi o premijum modelu pokazuje i sendvič brojčanik, sa giljoš podbrojčanikom sekudne kazaljke. Safirno staklo je zakrivljeno i premazano duplim anti-reflektivnim premazom. Zakrivljeno safirno staklo nalazi se i na poleđini kućišta, otkrivajući prelepo dekorisani ST.1 mehanizam.



    Svaki kupac moći će da bira između tri varijacije u boji mehanizma (Gold, Silver i Black). Koji god da odabere, neće pogrešiti. Steinhart Nav B-Uhr ST.1 Premium zaista nudi mnogo za svoju cenu od 960 eura sa porezom (807 eura bez). Odlikuju ga mnogi detalji koji se teško nalaze u ovom cenovnom rangu. To su prerađeni mehanizam, zakrivljeno safirno staklo sa obe strane kućišta, sendvič brojčanik...




    Izvor: Steinhart
    This article was originally published in forum thread: Steinhart Nav B-Uhr ST.1 Premium started by krstin View original post