• Rolex Sea-Dweller DEEPSEA


    Na ovogodisnjem sajmu BaselWorld 2008, Rolex je predstavio novi model u svojoj vrhunskoj liniji ronilačkih satova: Rolex Sea-Dweller. Novi model su nazvali DEEPSEA.

    DEEPSEA poseduje nekoliko izmena u odnosu na prvobitni Sea-Dweller:

    - Kao što je to slučaj sa novim modelom Yacht-Master 2, i ovaj model je izuzetno brendiran. Prethodni Sea-Dweller je bio primetno više odmeren; na ovom modelu su dodali natpis "ROLEX" po obodu poklopca, dodatne natpise na vrhu "ringlock" prstena, i natpis "DEEPSEA" iznad centra brojčanika. Ako ništa drugo barem su uklonili uveličavajuće staklo za datum, i na svu sreću nisu postavili ispolirane centralne karike na narukvici kao što je to slučaj sa novim GMT Master 2 modelom.

    - Kao i kod jubilarnog Submariner i novog GMT Master 2 modela, Sea-Dweller DEEPSEA je takođe dobio novi "maxi-dial" što znači da su oznake za sate veće, a kazaljke za sate i minute su neznatno šire.

    - Nominalna vrednost vodootpornosti je povećana od smešne ka besmislenoj: 1,220m (4,000 stopa) na prethodnom modelu do 3,900m (12,800 stopa) na DEEPSEA modelu.

    - Safirno staklo je bilo ravno i debelo, a sada je kupolasto i debelo.

    - Nova super tvrda keramička korona sa brojnim oznakama ispunjenim platinom. Ovakav dizajn je prvobitno viđen kod novog GMT Master 2 modela.

    - Dosta poboljšana produživa kopča koja se produžava u stepenima od po 1.8mm.

    - Poklopac je bio ravan od nerđajućeg čelika, a sada je izrađen od legure titanijuma i čelika.

    - Novi "Ringlock" sistem, koji zapravo predstavlja čelični prsten ispod safirnog stakla koji delimično apsorbuje spoljašnji pritisak.

    - Nova luminacija plave boje na brojčaniku i na početnoj tački korone — izuzetno atraktivno!

    - Veće i modernije kućište.

    Kao i kod prethodnog modela, poseduje ventil za ispuštanje helijuma, koji će vam biti potreban samo pri ronjenju na velikim dubinama. Mehanizam je identičan, oznake 3135, ali sa dodatkom nove antimagnetske Parachrom plave spirale nemirnice koja se ugrađuje i u model Rolex Milgauss.

    Cena još uvek nije objavljena ali će nesumnjivo biti izuzetno visoka. Sea-Dweller je oduvek bio jedan od njihovih skupljih modela, a nakon svih ovih unapređenja sigurno neće biti jeftiniji.

    Sve u svemu je očigledno da Rolex sve brže uvodi inovacije u svoje klasične modele.


    Sajt proizvođača: http://www.rolex.com/
    83stojan likes this.