• Blancpain Women Ultraplate Saint Valentin 2013


    Blancpain je tradicionalno i ove godine predstavio limitiranu seriju časovnika namenjenih damama. Ovaj model sa srcima na brojčaniku, očiglednim znakom ljubavi, je kreiran u čast Dana zaljubljenih. On svakako može biti jedno od rešenja muškarcima koji žele da poklone nešto divno svojoj voljenoj osobi.

    Blancpain Women Ultraplate Saint Valentin 2013 ima okruglo kućište, izrađeno od čelika prečnika 34 mm. Na koroni se nalaze dijamanti postavljeni u dva reda, koji satu svakako daju još ekskluzivniji izgled. Pored pomenutih, dijamanti se takođe nalaze i na brojčaniku u svrsi satnih markera.



    Kao što smo i spomenuli, najupečatljiviji detalj na ovom modelu jesu srca crvene boje koja se nalaze na brojčaniku izrađenog od belog sedefa. Takođe, još pet dodatnih srca se nalaze i na kućištu sa suprotne strane krunice, raspoređenih na isti način kao što je odrađeno na brojčaniku. Srca su izrađena od crvene keramike, koja se na površinu prvobitno nanosi u tečnom sranju, a zatim pod uticajem visoke temperature ona prelazi u čvrsto stanje.

    Kazaljke na satu su delimično skeletizirane, dok je njihov drugi deo presvučen luminescentnom farbom. Kazaljka za prikaz sekundi na svom kraju ima inicijale "JB", odnosno inicijale osnivača kompanije (Jehan-Jacques Blancpain). Logo proizvođača zauzima centralni deo na brojčaniku, odmah ispod “12h”. Pored standardnog prikaza sati, minuta i sekundi, ovaj model ima funkciju prikaza datuma smeštenog na poziciji “3h”. Otvor za njegov prikaz je uokviren najvećim crvenim srcem.


    Sat pokreće automatski mehanizam, kalibar 1150 koji ima autonomiju rada do 100 h. Crvena srca nisu izostavljena ni na rotoru mehanizma, odnosno, pored naziva proizvođača ona predstavljaju dodatnu dekoraciju sata sa njegove zadnje strane. Kako sa prednje, tako je i sa zadnje strane sata postavljeno safirno staklo. Sat dolazi sa kožnim kaišem u beloj boji.




    Blancpain Women Ultraplate Saint Valentin 2013 je izrađen u ograničenoj seriji od ukupno 99 komada, a tačan broj modela je naznačen na rubu kućišta (No xx/99). Isporučuje se u beloj drvenoj kutiji koja je dekorisana, opet srcima crvene boje.



    Izvor: Blancpain
    RUS and 83stojan like this.