• Nova Glashütte Original manufaktura  Krajem 2012. godine otvorena je nova manufaktura kompanije Glashütte Original. Ovaj saksonski proizvođač remek dela časovničarske industrije nastoji da poveća svoje proizvodne kapacitete i zadovolji sve veću tražnju.  Dva direktora, Günter Wiegand i Yann Gamard, svečano su otvorili novu manufakturu, pri tom informišući goste o planovima ovog luksuznog proizvođača za nadolazeće godine.

  Glashütte Original probija se na nova rastuća tržišta, kao što su Kina, Severna Amerika i Bliski Istok. Otuda i povećana potražnja za luksuznim satovima iz Glashütte-a.  Naravno da lokacija nove manufakture nije pomerana iz nemačkog časovničarskog centra - grada Glashütte-a. Nova zgrada je od glavnog sedišta udaljena svega nekoliko minuta hoda.

  Veliki zlatni ključ simbolično je predat Günter-u Wiegand-u, od strane vođe projekta, Björn-a Griemberg-a.  Posle zvaničnog otvaranja gosti su dobili priliku da iz blizine pogledaju nove proizvodne kapacitete. Površina zgrade iznosi 4,550 m2. Trenutno u njoj radi 50 radnika, a postoji prostor za zapošljavanje još 30 stručnjaka časovničarskog zanata. U istoj zgradi proizvodiće se i UNION Glashütte satovi, kompanije koja je kao i Glashütte Original u vlasništvu Swatch grupacije.
  IZVOR: Glashütte Original
  Marko Crv likes this.
  This article was originally published in forum thread: Nova Glashütte Original manufaktura started by krstin View original post