• Breitling Transocean Chronograph 38



    Breitling je nedavno predstavio novi model sata Transocean Chronograph 38 namenjen damama. Model ističe duh putovanja u daleke destinacije luksuznim letelicama, ukombinovanim sa elegantnim i karakterističnim Breitling stilom.


    Novi model sata nudi odličnu stilsku interpretaciju estetike hronografa iz 1950-tih i 1960-tih godina prošlog veka. Isto tako se može okarakterisati kao model koji mogu nositi svi koji žele da na ruci nose Breitling nešto manjeg prečnika.


    Kućište ovog modela ima čiste linije, bez dodatnih detalja, ali sa istaknutim lugovima. Njegov promer iznosi 38 mm, što je svakako nešto veći, ali ne i prevelik prečnik za ručni zglob jedne dame. Izrađuje se u dve izvedbe, od nerđajućeg čelika i 18K ružičastog zlata. Brojčanik je karakterističan po tome, što iako je hronograf, ima samo dva podbrojčanika, iako smo navikli da na ih najčešće prati broj tri. Na poziciji “3 sata” se nalazi mala sekundara, dok je na poziji “9 sati” smeštena 30 minutna skala. Prikaz datuma se nalazi na “6 sati” iznad kojeg je ispisan naziv kolekcije kojoj model pripada. Brojčanik je oivičen tahometarskom skalom i dostupan je u tri varijante: zift crnoj, svetlo sivoj i tamno plavoj boji. Poklopac kućišta je izgraviran sa dva aviona koji su dugo bili simbol Breitlinga, a takođe moramo spomenuti njihovo veoma prepoznatljivo slovo “B” na brojčaniku. Ovaj detalj je pozlaćen sa 18K zlatom. Transocean Chronograph 38 pokreće COSC sertifikovan automatski mehanizam (Breitling 41). Sat se isporučuje sa metalnom mesh narukvicom ili kožnim kaišem od krokodilske kože.

    IZVOR: Breitling
    This article was originally published in forum thread: Breitling Transocean Chronograph 38 started by Shmizla View original post