• Linde Werdelin Spidolite II - tri nova modela

    Linde Werdelin osnovan je 2002. godine, od strane Morten Linde-a i Jorn Werdelin-a. Ideja je bila spojiti danski dizajn i švajcarsku umešnost u proizvodnji satova, ali i drugih preciznih instrumenata. Iako mlad proizvođač, Linde Werdelin je veoma brzo postao često pominjano ime u časovničarskoj industriji. I to najviše zahvaljujući posvećenosti pravljenju satova vrhunskog kvaliteta sa avantgardnim dizajnom, ali i dobrim marketingom.



    Pre približno godinu dana Linde Werdelin predstavio je model Spidolite II. Sada su pred nama tri nove inkarnacije ovog modela. Prepoznatljivi oblik skeletoniziranog kućišta nije pretrpeo izmene. Zapravo titanijumsko kućište se sastoji iz tri dela, kako bi masa ovog zaista velikog sata bila što manja, uz zadržanu čvrstinu. Minimalno je izmenjen zaštitnik krunice, koji je prethodno bio nešto oštrijih ivica. Izmene su najočigledne na brojčaniku, koji se sada može dobiti u tri nove boje.



    Tri nova modela su Titanium Blue, Titanium Red, i Black Gold. Prva dva modela nisu pretrpela veće izmene sem boje brojčanika, dok je titanijumsko kućište modela Black Gold presvučeno crnim DLC premazom.



    Iako se može reći da je prvenstveno predstavljeni Spidolite II bio neupadljiv, bar kada govorimo o kombinaciji boja, za nove modele to ne važi. Kod modela Titanium Blue uočljivi su narandžasti detalji na brojčaniku, na pozicijama „12h“, „3h“, „6h“, kao i na podbrojčaniku sa sekundnom kazaljkom na poziciji „9h“. I kod modela Titanium Red slučaj je isti, međutim detalji su u beloj boji. Kako bi Black Gold model bio atraktivniji, napravljen je kontrast između krunice i kazaljki od ružičastog zlata i crnog DLC premaza.



    Širina kućišta Spidolite II modela iznosi 44 milimetra, dužina 46 milimetara, a visina iznosi 15 milimetara. Vodootpornost je 100 metara. Providna poleđina sata otkriva LW 04 automatski mehanizam. Razvijen je od strane kompanije Concepto isključivo za Linde Werdelin. Mehanizam radi na 28,800 otkucaja po času, a rezerva snage iznosi 42 časa.



    Svaki od tri nova modela biće napravljen u 75 primeraka. Cene su nešto više od prvog Spidolite II modela. Model Titanium Blue košta 10,400 CHF, Titanium Red je nešto skuplji i njegova cena iznosi 10,700 CHF. Najekskluzivniji je model Black Gold sa cenom od 11,200 CHF.


    Izvor: Linde Werdelin
    This article was originally published in forum thread: Linde Werdelin Spidolite II - tri nova modela started by krstin View original post