• Dietrich ED01 - Sat na lastišu


    Švajcarski proizvođač satova Emmanuel Dietrich je kreirao sat za snežne dane, odnosno sat na lastišu koji se lako može postaviti na rukav važeg ski odela ili rukavice. Ukoliko ste ljubitelj zimskih sportova i ukoliko vam je prilikom sportskih aktivnosti na ruci potrebna spravica za merenje vremena tj. sat, ovaj model može biti jedno od rešenja.


    Proizvođač Dietrich ED01 sata je osmislio sasvim jednostavno rešenje kojim lako možete postaviti sat na rukav svoje jakne ili na rukavicu nezavisno koliko je ona ebela. Naime, pomenuti model sata ima četiri odvojene papučice na kojima su zakačene ekastične trake (lastiš). Njega možete rastegnuti i sat jednostavno postaviti odnosno skinuti sa ruke. Za ovo rešenje se može reći da je sasvim jednostavno, a veoma funkcionalno.





    U nastavku teksta se možemo posvetiti tehničkim karakteristikama sata. Ovaj model se izrađuje u dve izvedbe i to: kućiše i brojčanik u crnoj boji, dok je duga varijanta sa kućištem i ciferom u sivoj boji. Elastične trake za pričvršćenje sata na ruku mogu biti crne ili zelene boje. Kod obe izvedbe su satni markeri i kazaljke u zelenoj boji presvučeni SuperLuminova premazom. Kućište sata je izrađeno od aliminijuma i radi dodatne površinske izdržljivosti je anodizovano. Njegov prečnik iznosi 44 mm, a visina je 12 mm. Pokreće ga ETA kvarcni mehanizam i sat ima vodootpornost do 50 m. Od funkcionalnosti Dietrich ED01 sat ima mogućnost prikaza sati iminuta. Na njemu je postavljeno safirno staklo, a poklopac sa zadnje strane kućišta je izgraviran.


    Preporučena maloprodajna cena za ovaj model iznosi 980,oo EUR.

    IZVOR
    This article was originally published in forum thread: Dietrich ED01 - Sat na lastižu started by Shmizla View original post