• Sajam satova ViennaTime 2012  Najveći sajam satova u Austriji, ViennaTime, je 2012. godine održan u centru grada, u prizemlju MAK muzeja. Za posetioce je ove godine bio otvoren u periodu od 16. do 18 novembra. Svi koji su bili zainteresovani za satove su ga mogli posetiti bez ikakve naknade, jer je ulaz bio slobodan. Izložbeni prostor sa satovima je bio odlično koncipiran i organizovan, i ove godine se prostirao na 1400 m2. Na istoj lokaciji i u istom periodu, ali samo na prvom na spratu muzeja, su bili predstavljeni nakit i drago kamenje. Ovaj odeljak verujemo da je više bio namenjen damama, jer smo primetili da su se one uglavnom pele stepenicama u pravcu Diamond Vienna-e.


  Na samom ulazu u muzej je posetioce “dočekao” automobil marke Ferrari u čijoj pozadini su se nalazili posteri Hublot manufakture satova. Logično, zarad njihovog partnerstva i poslovne saradnje. U centralnom delu izložbenog prostora su se nalazili štandovi zvučnijih imena, kao što su: Blanckpain, Vacheron Constantin, Panerai, IWC, A. Lange & Sohne, Bulgari i drugi. Na pojedinim štandovima su časovničari na licu mesta radili za svojim stolovima, pokazivali prolaznicima svoje majtorije u vidu dekorisanja mehanizma, kao i postupke sklapanja i rasklapanja mehanizma. Bili su svakako raspoloženi da daju odgovore na sva pitanja, a njihov precizan rad sa sitnim delovima je uglavnom bio prikazan u krupnijem kadru preko monitora. Na štandu kompanije Hirsch je majstor sve vreme pravio kaiševe. Kasnije su mu u tom poslu pomagali dečaci, tako da je prizor starijeg gospodina okruženog jako malim učenicima bio veoma simpatičan. Prvo veče sajma je bilo organizovano koktel veče, kome su prisustvovali predstavnici brendova tj. izlagači, novinari i austrijske javne ličnosti. Svi izlagači su se potrudili da zainteresovanim posetiocima predstave modele satova koje su imali na štandovima, odnosno svaki su detaljno opisivali i svaki sat je mogao da se proba. Za sticanje boljeg utiska o nedavno održanom sajmu satova pogledajte priloženi video klip.


  Viennatime 2012 - podaci:
  Lokacija: MAK – Osterreichisches Museum fur angewandte Kunst / Gegenwartskunst, Weiskirchnerstr. 3, 1010 Wien
  Datum: 16-18. novembar 2012.
  Radno vreme: Petak, 16. novembar 2012, 10-18h / Subota, 17. novembar 2012, 10-19h / Nedelja, 18. novembar 2012, 10-18h.


  Spisak izlagača:
  - A. Lange & Sohne
  - Alpina
  - Anonimo Firenze
  - Arnold & Son
  - Audemars Piguet
  - Baume & Mercier
  - Bell & Ross
  - Borgward
  - Breitling
  - Breitling for Bentley
  - Bruno Sohnle
  - Bulgari
  - Carl F. Bucherer
  - Chopard
  - Chronoswiss
  - Corum
  - Cyrus
  - Dubey & Schaldenbrand
  - Eberhard & Co
  - Erhard Junghans
  - Erwin Sattler
  - Eterna
  - Fortis
  - Frederique Constant
  - Georg Jensen
  - Girrard-Perregaux
  - Graham
  - Habring2
  - Hanhart
  - Hermes
  - Hirsch
  - Hublot
  - HYT
  - Ingersoll
  - IWC
  - Jaeger LeCoultre
  - Junghans
  - Linde Werdelin
  - Manufacture Royale
  - Maurice Lacroix
  - Max Bill
  - MeisterSinger
  - Michel Jordi
  - Monblanc
  - Muhle-Glashute
  - Nomos Glashute
  - Oris
  - Panerai
  - Parmigiani
  - Pequignet
  - Piaget
  - Porche Design
  - Reconvilier
  - Roger Dubuis
  - Seiko
  - Speake-Marin
  - TAG Heuer
  - Tutuma Glashute
  - Uhrenfachschule Karlstein
  - Ulysse Nardin
  - Vacheron Constantin
  - Wempe
  - Zenith  IZVOR
  This article was originally published in forum thread: Sajam satova ViennaTime 2012 started by Shmizla View original post