• Glashütte Original PanoInverse XL satovi

    Glashütte Original PanoInverse XL predstavljen je 2008. godine. Prepoznatljiv po nesvakidašnjem brojčaniku, otkrivenom zaprečnom sklopu, momentalno je zapažen od strane kupaca i zaljubljenika.



    Na ovogodišnjem Baselworld-u, predstavljena su dva nova PanoInverse XL modela. Karakteriše ih nešto izmenjeno kućište i dvostruki regulator u obliku labudovog vrata. Pored verzije od ružičastog zlata, ograničene u svega 200 primeraka, tu je i verzija izrađena od nerđajućeg čelika.



    Lepota ovog modela evidentna je na prvi pogled. Safirno staklo otkriva ukrašeni ¾ most, na kojem se nalazi brojčanik manjih dimenzija, za prikaz časova i minuta, sa arapskim brojkama. Ispod njega nalazi se brojčanik za prikaz sekunda. Tu je i elegantan indikator rezerve snage. Najviše pažnje privlače dvostruki regulatori u obliku labudovog vrata, ispod kojih se otkriva puna lepota kalibra 66-04.


    PanoInverse XL izrađen od ružičastog zlata, dolazi na kaišu izrađenom od braon aligatorske kože, iz Luizijane. Verzija od nerđajućeg čelika takođe se dobija na kaišu od aligatorske kože iz Luizijane, ali u tamno sivoj boji. Pored toga ova verzija se može dobiti i sa narukvicom od nerđajućeg čelika.

    Prečnik kućišta iznosi 42 mm, visina 12 mm, a vodootpornost 50 metara. Sa obe strane kućišta nalazi se safirno staklo. Na prednje safirno staklo nanešen je antireflektivni premaz sa obe strane.

    Prečnik samog mehanizma iznosi 38,3 mm, a visina 5,95 mm. Mehanizam radi na 28,800 otkucaja po času, odnosno na frekvenciji od 4 Hz. Rezerva snage iznosi 41 čas, sa odstupanjima od +/- 5%. U mehanizmu se nalazi ukupno 31 rubin.


    IZVOR: Glashütte Original
    Aleksandar89 likes this.
    This article was originally published in forum thread: Glashütte Original PanoInverse XL started by krstin View original post