• Breitling sat spasao život izgubljenom lovcu  Mark Spencer proveo je više od 48 časova boreći se za svoj život u bespućima Aljaske. Lovio je 120 milja dalje od Enkoridža, kada se izgubio u divljini. Našao se na reci Susitna, u čamcu, ali nije mogao da utvrdi svoj poziciju. Prilikom pokušavanja da se spase, čamac mu se probušio, tako da je završio na obali.


  Spencer sa Breitling satom na ruci

  Kada je nastupila hipotermija, Spencer je shvatio da mora aktivirati transmiter u svom satu, koji će obavestiti spasioce. Transmiter se inače aktivira odvrtanjem zaštitne kapice na satu i izvlačenjem antene. Tada emituje signal na frekvenciji 121,5 MHz, sa dometom od 100 milja, u trajanju od 48 časova.

  Ubrzo je po njega stigao spasilački helikopter. Tako se ova funkcionalnost na pojedinim Breitling modelima pokazala zaista korisnom. Inače, ukoliko neko aktivira ovaj signal na svom Breitling satu bez preke potrebe, platiće veoma visoku kaznu.


  Trenutak dolaska spasilačkog helikoptera
  This article was originally published in forum thread: Breitling sat spasao život izgubljenom lovcu started by krstin View original post