• Victorinox Night Vision sat  Brend Victorinox poznat je između ostalog po veoma praktičnom švajcarskom vojničkom nožu. Ista filozofija primenjuje se i prilikom izrade satova, a pravi primer za to su Victorinox modeli Night Vision.

  Predstavljeni 2003. godine, a sada potpuno redizajnirani, Night Vision satovi svoje ime duguju sistemu osvetljenja, koji se sastoji od LED dioda sa veoma niskom potrošnjom energije. Victorinox-u je pošlo za rukom da kreira veoma praktičnu funkcionalnost, a pri tom je diskretno uklopi u sat, kako izgled ne bi bio narušen.  Jednim pritiskom na taster pali se plavo LED osvetljenje, koje omogućava čitljivost brojčanika u mraku. Dvostrukim pritiskom pale se bele LED diode, kreirajući snop svetlosti koji se može videti na udaljenosti od jednog kilometra. Sa tri pritiska aktivira se stroboskopski mod – led diode se pala i gase neprekidno, sa autonomijom od sedam dana i noći. Ovo može biti korisna opcija u situacijama opasnim po život, kako bi se dozvala pomoć. Na brojčaniku se nalazi i crvena LED dioda, zahvaljujući kojoj je lakše pronaći sat u mraku, a pored toga služi i kao indikator ispražnjenosti baterije.  Podatak da su Victorinox Night Vision modele nosili članovi nemačkog tima, prilikom „Siberian Black Ice“ trke, samo govori o izdržljivosti i praktičnosti ovih satova. Naime, radi se o ekspediciji dugoj 610 kilometara, pređenoj na skijama i nogama, preko Bajkalskog jezera. Temperature su bile izuzetno niske, i do 40°C ispod nule.

  U modelu Night Vision nalazi se Ronda 705 kvarcni mehanizam. Prečnik kućišta iznosi 42 mm, a staklo je safirno. Poleđina kućišta je ušrafljujuća, vodootpornost iznosi 50 metara.

  Victorinox Night Vision može se dobiti u nekoliko različitih verzija. Razlike se odnose na boju brojčanika i tip narukvice/kaiša.


  Na interkativnom sajtu možete virtuelno testirati funkcionalnosti Nigth Vision modela.
  VICTORINOX NIGHT VISION
  IZVOR:
  Victorinox Night Vision
  Victorinox
  This article was originally published in forum thread: Victorinox Night Vision started by krstin View original post