• Carnegie Hall dobio Breguet sat


    U Carnegie Hall-u, 3. oktobra otvorena je nova sezona. Tom prilikom javnosti je predstavljen Breguet sat, izrađen od zlata, za koji se može reći da je bio prava zvezda te večeri. Sat su "otkrili" Clive Gillinson, izvršni direktor Carnegie Hall-a; Michael Nelson, menadžer Bregueta za SAD i predsednik upravnog odbora Carnegie Hall-a Sanford I. Weill.


    Fotografija: Chris Lee

    Radi se o satu sa tourbillonom, postavljenog na poziciji "6h". Brojčanik je izrađen u beloj boji, a iza njega se krije pozadinsko osvetljenje. U ovom primerku je izveden veoma zanimljiv spoj mehaničkog sata sa električnom energijom. Umesto glavne opruge, sat pokreće struja. Svi ostali elementi funkcionišu kao kod klasičnog mehaničkog mehanizma sa turbijonom. Zlatna boja kućišta sata se slaže sa ostalim detaljima u Carnegie Hall-u.

    Sat je napravljen u Švajcarskoj i njegova proizvodnja je trajala šest meseci. Ovo je samo prvi primerak Breguet sata koji je postavljen u Carnegie Hall-u, a na novim se već radi. Ovo je prvi sat koji je dizajniran i kreiran za jednu zgradu u Americi.


    Fotografije prva i poslednja: Hodinkee.com
    tolarbo likes this.
    This article was originally published in forum thread: Carnegie Hall dobio Breguet sat started by krstin View original post