• Breitling Navitimer Blue Sky 60th Anniversary Limited Edition  Breitling je odlučio da proslavi šezdesetogodišnjicu modela Navitimer sa novom ograničenom serijom modela Navitimer Blue Sky. Kultni Navitimer hronografi izuzetno su cenjeni od strane pilota i ostalih entuzijasta. Novi model, nedavno predstavljen od strane John Travolte, nastavlja tradiciju.

  Sada već davne 1952. godine, u Breitlingu su odlučili da razviju model u potpunosti prilagođen avijatičarima. Rezultat tog napora bio je Navitimer, prepoznatljiv po rotirajućem unutrašnjem prstenu, koji je omogućavao vršenje različitih kalkulacija u letu. Zahvaljujući brojnim kvalitetima Navitimer je tokom godina postao pravi klasik u svetu časovničarstva.  Kako se proizvodnja Navitimer modela odvija bez prekida od 1952. godine, može se reći da predstavlja najstariji mehanički hronograf koji je još u produkciji.

  Novi model biće proizveden u svega 500 primeraka. Karakteriše ga brojčanik izrađen u specifičnoj nijansi plave boje, dok je rotirajući prsten srebrne boje. Centralna sekundara hronografa svojom crvenom bojom doprinosi atraktivnosti. Prečnik kućišta iznosi 43 mm, a providna poleđina kućišta otkriva Breitling kalibar 01. Radi se o automatskom "in-house" mehanizmu, koji radi na frekvenciji od 28,800 vibracija po času i u sebi nosi 47 rubina. Rezerva snage iznosi 70 sati. Serijski broj sata ugraviran je na bočnoj strani kućišta, pri poziciji "9h".  Breitling Navitimer Blue Sky može se dobiti na plavom kaišu od krokodilske kože, ili na metalnoj Navitimer i Air Racer narukvici.

  IZVOR: Breitling
  This article was originally published in forum thread: Breitling Navitimer Blue Sky 60th Anniversary Limited Edition started by krstin View original post