• Officine Panerai PAM 389 Luminor Submersible Amagnetic



    Panerai je najavio novi model koji će zvanično debitovati početkom 2013. godine, na SIHH salonu vrhunskog časovničarstva u Ženevi. Radi se o modelu PAM 389, koji pripada Luminor seriji. Odlikuju ga "in-house" mehanizam i napredni materijali upotrebljeni prilikom izrade.

    Kućište izrađeno od titanijuma ima pozamašne dimenzije od 47 mm. Vodootpornost iznosi do 300 m dubine. Umetak korone izrađen je od keramike, u crnoj boji, što predstavlja novost za ovog proizvođača. Korona se okreće u jednom pravcu i ima 60 klikova. Visina safirnog stakla iznosi 3,2 mm, a premazano je anti-reflektivnim premazom. Prikaz datuma nalazi se na poziciji "3h", dok je mala sekundara smeštena na poziciji "9h".



    Važno je napomenuti da je sat otporan na magnetna polja jačine do 40.000 A/m. To je postignuto zahvaljujući unutrašnjem kućištu izrađenom od mekog gvožđa. Ono formira Faradejev kavez, koji ne propušta magnetna zračenja. Ovo je inače veoma važna osobina za ronioce, kojima je pouzdanost sata na prvom mestu. Ukoliko bi običan sat došao u kontakt sa jakim magnetnim poljem prilikom ronjenja, mogao bi čak u potpunosti stati - što bi onemogućilo merenje vremena zarona pri ronjenju.



    U novom modelu nalazi se kalibar P.9000, sa 28 rubina i prečnikom od 31 mm i visinom od 7,9 mm. Sastoji se od 197 delova i radi na frekvenciji od 28,800 vibracija po času. Zahvaljujući time što ima dve glavne opruge, rezerva snage iznosi 3 dana. U njemu se nalazi Glucydur balansa, kao i Incabloc sistem zaštite od udara.




    PAM 389 Luminor Submersible Amagnetic dobija se na gumenom kaišu sa kopčom izrađenom od brušenog titanijuma. U kutiji se uz sat nalazi još jedan kaiš kao i alat za njegovu promenu.
    Očekivana cena iznosi 8.900,oo eura.

    IZVOR: Panerai
    juke likes this.
    This article was originally published in forum thread: Panerai PAM 389 Luminor Submersible Amagnetic started by krstin View original post