• Romain Jerome Pac-Man satovi

    Manufaktura Romain Jerome nedavno je predstavila novi model inspirisan klasičnim video igrama. Sa ugovorom o licenciranju sa tvorcem Pac-Man-a, Japanskim gigantom za proizvodnju igračaka i video igrica, kompanijom NAMCO BANDAI Games, kreirani su satovi koji na svom brojčaniku imaju različite scene iz pomenute igrice.

    Konkretno se radi o modelu koji odaje čast popularnoj video igri Pac-Man iz 1980. godine. Ovo nije prvi ovakav model koji nam stiže od Romain Jerome-a. Ranije predstavljeni model bio je inspirisan Space Invaders igrom.



    Sat je nešto većih dimezija. Kućište je presvučeno PVD premazom, dok prečnik iznosi 46 mm. Krunica na satu ima mogućnost ušrafljivanja, a maksimalna vodootpornost iznosi 30 m. Zanimljivo je i da je kućište delimično izrađeno od materijala preuzetih sa Apollo 11 kosmičkog broda. Kaiš je izrađen od gume u crnoj boji, dok je kopča identična sa kućištem, izrađena od nerđajućeg čelika sa mat crnim PVD premazom.

    Potencijalni kupci mogu da se odluče za jednu od četiri verzije Pac-Man sata. U svakoj verziji Pac-Man se nalazi na poziciji "9h", dok se ostali detalji na brojčaniku razlikuju. Sama proizvodnja brojčanika predstavlja veoma složen proces. Brojčanik se satoji od nekoliko slojeva, odnosno izrađen je u tri dimenzije.




    U Pac-Man satu nalazi se Swiss Concepto automatski mehanizam oznake RJ001-A. Frekvencija rada iznosi 28800 vibracija/satu, ima 23 rubina i rezarvu snage do 42h. Biće proizvedeno u ograničenoj seriji od po 20 primeraka za sve četiri verzije (što iznosi ukupno 80 satova). Maloprodajna cena iznosi astronomskih 17.900,oo USD. Satovi se nalaze u prodaji od početka septembra ove godine.



    IZVOR:
    Roman Jerome
    LINK PDF info file
    This article was originally published in forum thread: Romain Jerome Pac-Man sat started by krstin View original post