• Patek Philippe Ref. 7140 - Večiti kalendar za dame

    Kako i pripadnice lepšeg pola u poslednje pokazuju sve veće interesovanje za mehaničke satove, mnogi proizvođači su pripremili svoje odgovore na to. Među njima je i Patek Philippe. Ova kompanija razvila je 2009. godine model sa nazivom Ladies First Chronograph, da bi ove godine na Baselworldu bio predstavljen Ladies First Perpetual Calendar.



    Dame su oduvek gajile sklonosti prema trajnim vrednostima. Nakit je jedna od njih, dok se i sami satovi mogu okarakterisati kao nakit. U poslednjih deset godina došlo je do rasta tržišta luksuznih satova za dame. Ladies First Perpetual Calendar (Ref. 7140), kako mu i sam naziv kaže, poseduje komplikaciju večitog kalendara. Patek Philippe nastoji da još više ojača svoje pozicije na ovom tržištu, a upravo predstavljeni model sa večitim kalendarom omogućiće damama da neguju svoje sklonosti. U modelu sa oznakom 7140 nalazi se izuzetno tanak automatski mehanizam. Mehanizam nosi oznaku 240 Q i sastoji se od 275 delova. Rezerva snage iznosi 48 časova. Pored velike složenosti, visina mehanizma iznosi svega 3,88 milimetara. Vodootpornost iznosi 30 metara.



    Mehanizam kalendara pored toga što prepoznaje koliko svaki mesec ima dana, tačno prikazuje i broj dana u februaru, koji zavisi od toga da li je godina prosta ili prestupna. Tako će datum biti tačno prikazivan sve do 2100. godine, kada će satu biti potrebno malo podešavanje. Kućište sata izrađeno je od ružičastog zlata i ukrašeno je sa 68 skupocenih Top Wesselton dijamanata. Prečnik kućišta iznosi 35,1 milimetar, dok visina iznosi svega 8,8 milimetara. Staklo je izrađeno od safira. Kupci se mogu odlučiti i da doplate za poleđinu sata izrađenu od safirnog stakla. Brojčanik sata prilično je zauzet, jer je pored večitog kalendara, svoje mesto na njemu pronašla i komplikacija mesečevih mena.



    Kaiš je ručno izrađen od kože aligatora, dok je kopča takođe napravljena od ružičastog zlata i na njoj se nalazi 27 dijamanata.


    Izvor: PATEK PHILIPPE SA - REF. 7140R-001
    83stojan likes this.
    This article was originally published in forum thread: Patek Philippe Ref. 7140 - Večiti kalendar za dame started by krstin View original post