• Maurice Lacroix Masterpiece Roue Carrée Seconde Pink Gold



    Maurice Lacroix satovi iz Masterpiece kolekcije predstavljaju spoj urbanog i dinamičnog sa elegantnim – odlična kombinacija za 21. vek. Kao perjanica ovog brenda, kolekcija Masterpiece može da se pohvali sa velikim brojem komplikacija. Radi se prvenstveno o „retrograde“ i komplikaciji mesečevih mena, koje je Maurice Lacroix usavršio tokom godina.

    Iako su satovi iz ove kolekcije bili pokretani mehanizmima sa ručnim navijanjem, prošle godine su po prvi put uvedeni automatski mehanizmi. Godine 2012. dolazi do širenja kolekcije, uvođenjem modela Masterpiece Roue Carrée Seconde.


    Pažnju javnosti i ljubitelja satova privlači nesvakidašnji četvrtasti zupčanik, koji pored estetske funkcije pruža i novi pogled na tok vremena. Godine 2010. ova kompanija razvila je četvrtasti zupčanik, koji predstavlja veliku inovaciju u časovničarskoj industriji. Za razvoj je bio zadužen Michel Vermot, u saradnji sa Haute Ecole Arc du Locle. Ipak, bile su potrebne godine da bi se pronašlo odgovarajuće rešenje. Veliki izazov bio je obezbediti konstantan prenos snage. Razvijeni su zupci sa specijalnim oblikom, koji su to i omogućili.

    Funkcija ovog zupčanika je prikaz sekundi. Snaga se na njega prenosi putem zupčanika u obliku deteline sa tri lista. Vešto uklopljeni geometrijski oblici rotiraju se u kontinuitetu i stvaraju specifičan vizuelni dojam.



    Prečnik kućišta iznosi 43 mm, dok vodotpornost iznosi 50 metara. Nedavno predstavljena verzija sata izrađena od ružičastog zlata doprinosi upadljivosti i osećaju luksuza. Ispod safirnog stakla nalazi se ukrašen brojčanik, na kojem se između ostalog nalazi i prikaz rezerve snage na poziciji „3h“. Poleđina sata izrađena je takođe od safirnog stakla, omogućavajući pogled na dekorisani ML156 mehanizam.

    Mehanizam ML156 razvijen je u saradnji sa HE-ARC školom časovničarstva, koja se nalazi u Le Locle-u. Mehanizam funkcioniše na 18,000 vibracija po satu (2,5 Hz). U njemu se nalazi 34 rubina, dok rezerva snage iznosi 45 sati.

    Sat dolazi sa kaišem u braon boji, izrađenim od krokodilske kože i kopčom izrađenom od ružičastog zlata. Zanimljivo je da će model Masterpiece Roue Carrée Seconde Pink Gold biti proizveden u ograničenoj seriji, odnosno u svega 88 primeraka.

    IZVOR:
    Maurice Lacroix
    Swiss Time
    This article was originally published in forum thread: Maurice Lacroix Masterpiece Roue Carrée Seconde Pink Gold – Posvećenost savršenstvu started by krstin View original post