• Citizen satovi - Info




    Skoro 80 godina, Citizen je bio ispred svog vremena. Citizen važi za brend koji je uvek težio inovacijama i visokoj preciznosti u službi poboljšavanja svakodnevnog života. I sada, vidici su upereni ka potrebama novog milenijuma.

    Počeci sežu do 1918. godine, kada je prethodnik Citizena, Shokosha Institut za razvoj časovničarstva proizveo svoj prvi džepni časovnik - „CITIZEN“. Tako ga je nazvao tadašnji gradonačelnik Tokija, gospodin Shimpei Goto, u nadi da će takav sat, luksuz tog vremena, postati naširoko dostupan prosečnim građanima i da će se prodavati širom sveta. Citizen - Sat za svakog građanina sveta.



    Kroz svoju istoriju, čelnici kompanije su se trudili da Citizen ostane u vrhu časovničarskog sveta, potpuno inventivan i revolucionaran, a opet dostupan svima. Ipak, najznačajniji pomaci desili su se u poslednjih četvrt veka, gde je Citizen postao najveći proizvođač satova na svetu. Kako zbog svoje masivnosti, kompanija Citizen je takođe poznata i po naprednim tehnologijama. Uveden 1956. godine, Parashock bio prvi sat otporan na udarce koji je ovaj proizvođač napravio. A tri godine kasnije, Parawater-u su klicali kao prvom japanskom vodootpornom satu. Najtanji LCD sat. Prvi sat sa prepoznavanjem glasa. Elektronski senzor dubine.



    Jedna od novijih tekovina je Eco-Drive sistem. Novi horizonti u umetnosti časovničarstva. Sat na svetlosni pogon - rešenje koje eliminiše potrebu za promenom baterija. Prvi sat koji je dobio priznanje Japanskog društva za očuvanje životne sredine. Većina modela ove Citizenove kolekcije se proizvode u Japanu, mada se neki sklapaju u Kini.





    Satovi serije Skyhawk A-T se sinhronizuju sa najpreciznijim atomskim satovima koji se nalaze u Severnoj Americi, Japanu i Evropi.

    I u 2003. godini Citizen će se i dalje razvijati i biti ispred svog vremena sa lansiranjem modela Stiletto - najtanjeg sata na solarni pogon na svetu. Neverovatna kombinacija Eco-Drive tehnologije i prefinjenog, elegantnog i sofisticiranog izgleda kućišta i narukvice, prečnika svega 4,4 mm.





    Kompanija Citizen je, međutim, nešto mnogo više od satova. Oni predstavljaju samo oko 40 % od celokupnog poslovanja kompanije. Ostatak predstavljaju linije nakita, sredstva za zdravstvanu negu i oftalmološki proizvodi.

    Citizen Watch Company, Ltd je osnovana 1930. godine, dok je Citizen Watches NZ osnovana je 1975. godine sa sedištem u Oklendu, Novi Zeland.

    Glavne serije Citizena su: Stiletto, World Perpetual A-T, Chrono-Time A-T, Calibre 8700, Calibre 2100, Paladion, Riva, Serano, Normandie, Corso, Lucca, Elektra, Perpetual Calendar, Silhouette, Bangle, Eco-Drive, Titanium, Largo, WR 100, Depth Meter, Promaster, Diver, 20th Anniversary Aqualand, Skyhawk, Nighthawk i Military.




    IZVOR: Citizen




    zoran funduk likes this.
    This article was originally published in forum thread: Citizen satovi - Info started by Harry View original post