• TAG HEUER Carrera Calibre 17 Jack Heuer 80-ti rođendan


    Renomirani švajcarski proizvođač satova, Tag Heuer, nedavno je predstavio limitiranu seriju modela Carrera. Kako i sam naslov kaže, radi se o modelu sa kojim se proslavlja osamdeseti rođendan Džeka Hojera. Džek Hojer, tvorac prvobitnog modela Carrera iz 1963. godine, odlučio je da se na svoj osamdeseti rođendan povuče iz kompanije, a pravi način da se to obeleži upravo je lansiranje ovog jubilarnog modela.



    Model Carrera nije odabran za osnovu ove limitirane serije isključivo zbog povezanosti sa Džekom Hojerom. Izabran je zbog toga što se radi o izuzetno izdržljivom, uspešnom i zaista legendarnom modelu, koji se u prodaji zadržao sve do današnjih dana, sa prekidom od sredine 1980-ih, do 1996. godine. Pri prvom pogledu na fotografije ovog modela, pažnju privlači specifični brojčanik u retro stilu. Izrađen je u specijalnoj tehnologiji, tako da srebrna boja u zavisnosti od osvetljenja menja nijanse od tamnijih, pa do gotovo bele boje. Pored dva podbrojčanika, prisutan je i prikaz datuma. Iluminescentni premaz nanesen je na maloj i velikoj kazaljci, dok markeri na brojčaniku nisu premazani, čime se ostalo doslednim prvobitnom modelu. Kao zanimljiv detalj, na tahometarskoj skali ističe se podeok „80“ ispisan crvenim slovima, koji simbolizuje godine Džeka Hojera. Kućište sata sa svojim dimenzijama od 41 mm predstavlja optimalnu veličinu za većinu ljubitelja. Vodotpornost iznosi dovoljnih 100 metara. Na poleđini sata nalazi se potpis Džeka Hojera, kao i porodični grb porodice Hojer. Srce ovog sata predstavlja Calibre 17. Radi se o nešto izmenjenom mehanizmu ETA 2894-2, sa 37 rubina, radnom frekvencijom od 28,800 otkucaja po satu i rezervom snage od 42 sata.



    Pored standardne metalne narukvice, potencijalni kupci mogu odabrati i kožni remen, specifičnog dizajna, sa crvenom pozadinom.



    Limitirana serija modela Carrera biće proizvedena u 3,000 primeraka. Primerci sa rednim brojevima od jedan, do četiri, rezervisani su za Džeka Hojera i njegovu decu. Cena iznosi oko 4,500 evra.



    I
    ZVOR:
    TAG Heuer
    Swiss Time
    sindjel5 likes this.
    This article was originally published in forum thread: TAG HEUER Carrera Calibre 17 Jack Heuer 80th Birthday started by krstin View original post