• Zenith El Primero Stratos Flyback Striking 10th El Ávila sat


    Kompanija Zenith je predstavila ekskluzivni Stratos sat dizajniran u čast El Ávila nacionalnog parka iz Venecuele. Poznati švajcarski proizvođač satova je svoju snagu udružio sa juvelirskom kućom, Joyerla Daoro, kako bi kreirali sat u čast najvećeg nacionalnog rezervata u Karakasu.

    Dominantna boja na satu je zelena što svakako asocira na prirodu i nacionalni park. U ovoj boji se u prvi mah ističe korona za 60-minutnom skalom, start dugme hronografa, dva podbrojčanika i centralna sekundara. Pokreće ga Zenitov in-house mehanizam, El primero 4057B, koji radi na visokoj frekvenciji od 36000 vibracija/h i 25% brže od ostalih mehaničkih mehanizama. Sastoji se od 326 delova i ima ugrađen 31 rubin. Njegova deklarisana autonomija rada iznosi preko 50 h, a vodootpornost do 100 m. Sat od funkcionalnosti, pored standardnog prikaza sati i minuta, poseduje hronograf koji meri 1/10 deo sekunde, prikaz datuma na poziciji "6 h", flyback funkciju, malu sekundaru. Safirno staklo sa antirefleksnim premazom se nalazi sa prednje i zadnje strane sata, što omogućava poglede kako na prelep brojčanik, tako i na satni mehanizam. Isporučuje se sa crnim kožnim kaišem prošivenim zelenim koncem koji se uklapa među ostale detalje na satu.

    IZVOR: Zenith
    juke likes this.
    This article was originally published in forum thread: Zenith El Primero Stratos Flyback Striking 10th El Ávila sat started by Shmizla View original post