• Omega Spacemaster Z-33 sat


    Na ovogodišnjem Baselworld-u Omega je predstavila novi sat iz Speedmaster kolekcije, model Spacemaster Z-33. Inspirisan originalnim oblikom legendarne Omega pilotske linije – Flightmaster 1969, kombinuje klasičan, a ujedno i prepoznatljiv dizajn sa novim multifunkcijskim kvarcnim mehanizmom oznake Kalibar 5666.

    U prvi mah Hi-tech utisak o vom satu se stiče na osnovu titanijumskog kućišta prečnika 43 mm i deklarisane vodootpornosti do 30 m. Poklopac kućišta je ušrafljen za četiri šrafa, konstruisan na takav način da se ponaša kao rezonantna komora kako bi se pojačao zvuk alarma. Na poklopcu je naspram mat pozadine ispoliran do visokog sjaja natpis Speedmaster, slika morskog konja i Omega znak.


    Sat se ističe fenomenalnim crnim LCD displejem sa crvenim segmentima koji se automatski adaptiraju u zavistosti od stepena osvetljenja okruženja u kome se nalazi. Očitavanje vremena u tami ili polu mraku je dodatno olakšano uz pomoć belog Super-LumiNova premaza preko kazaljki i satnih markera.


    Pored standardnog prikaza sati, minuta i sekundi koji se šteluju pomoću krunice smeštene na poziciji “3h”, ovaj model se karakteriše i mnoštvom drugih funkcionalnosti. One su uglavnom prikazane putem dva LCD displeja i šteluju se pomoću četiri tastera, po dva smeštena sa obe strane kućišta. Sat poseduje i GMT prikaz vremena, plus dve vremenske zone (u 12 ili 24-časovnom prikazu), funkciju alarma, hronograf, odbrojavanje i večiti kalendar. Pilotima je uz pomoć ovog modela stavljena na raspolaganje mogućnost da snime 10 letova sa podacima o datumu i vremenu.


    Omega Spacemaster Z-33 sat se isporučuje sa crnom silikonskom narukvicom koja na sebi ima crveni Omega natpis (ref. br. modela 325.92.43.79.01.001) ili na braon kožnom kaišu (ref. br. modela 325.92.43.79.01.002). I na narukvici i kaišu je postavljena kopča sa Omeginim logom.

    OMEGA
    This article was originally published in forum thread: Omega Spacemaster Z-33 sat started by Shmizla View original post