• Audemars Piguet Royal Oak Leo Messi hronograf sat


  Još pre 40. godina, tačnije 1972. godine je Audemars Piguet predstavio svoj prvi model sata iz Royal Oak kolekcije. Luksuzni sat je bio rođen, pre samog Lea Messia, koji je 2005. godine otkrio ovu kolekciju. Kapiten Argentinske fudbalske reprezentacije je postao ambasador Audemars Pigueta 2010. godine, tada već kao veliki ljubitelji i poštovalac Royal Oak kolekcije satova. Ove godine, u čast ovog velikog fudbalera su kreirana tri nova modela iz pomenute kolekcije, referentnih brojeva:

  - 26325TS.OO.D005CR.01 – čelik,
  - 26325PL.OO.D310CR.01 – platina,
  - 26325OL.OO.D005CR.01 – ružičasto zlato.  Audemars Piguet Royal Oak Leo Messi satovi su izrađeni u limitiranoj seriji od ukupno 1000 komada, gde je model čelika izrađen u 500 primeraka, model od ružičastog zlata u 400, a model od platine u samo 100 komada.


  Kućište ovih satova ima tradicionalan osmougaoni dizajn i prečnik od 41 mm. Kao što smo spomenuli, izrađuju se od različitih materijala, ali svi imaju jedan zajednički detalj, koronu od tantalum-a, metala koga karakteriše plavo-siva boja, otpornost na koroziju i duplo veća tvrdoća od čelika. Poklopac kućišta je izgraviran i ima ispis kolekcije Royal Oak, Leo Messi i tačnu numeracijom sata. Krunica ima mogućnost ušrafljivanja, a brojčanik je zaštićem safirnim staklom.


  Čist i elegantan brojčanik novih modela se razlikuje od onih koje smo do sada vuđali u ovoj kolekciji. Napravljeno je malo osveženje vertikalnim bruđenjem brojčanika, čija se boja i detalji razlikuju od konkretnog modela. Na satu čije je kućište izrađeno od čelika, na brojčaniku antracit boje su postavljeni detalji od belog zlata. Zatim na modelu od ružičastog zlata su detalji od istog materijala kao i samo kućište, dok kod modela od platine, sa brojčanikom u plavoj boji, su detalji izrađeni od belog zlata.


  Audemars Piguet Royal Oak Leo Messi sat pokreće automatski mehanizam - Kalibar 2385, sačinjen od 304 komponente i 37 rubina. Karakteriše se autonomijom rada od 40 sati i frekvencijom od 21600 vibracija/h (3Hz). Funkcionalnosti ovog mehanizma su prikaz sati, minuta, sekundi, prikaz datuma i hronograf.  Pomenuti modeli se isporučuju sa kožnim kaišem ili gumenom narukvicom, upakovanim u specijalnom pakovanju koje asocira na kutiju za cipele koje u sebi ima posvetu velikog fudbalera FC Barcelona.
  IZVOR: Audemars Piguet
  Baronn likes this.
  This article was originally published in forum thread: Audemars Piguet Royal Oak Leo Messi hronograf sat started by Shmizla View original post