• Perrelet Turbine Diver 300M Automatic sat


    Švajcarski proizvođač satova, Perrelet, je ljubiteljima ronilačkih satova predstavio novi Turbine Diver sat. Opremljenog sa dodatnim prednjim rotorom koji se pomera nakon svakog pokreta rukom, što svakako privlači poglede i pažnju. Ovaj ronilački sat se pored upečatljivih boja ističe i vodootpornošću do čak 300 m.


    Njegovo kućište je izrađeno od nerđajućeg čelika, promera 47,5 mm i visine 14,82 mm. Pored klasičnog čeličnog kućišta koje je pri završnoj obradi dodatno brušeno, proizvođač je ponudio i modele kod kojih je kućište presvučeno crnim DLC (Diamond-like-carbon) premazom. Na satu je postavljeno safirno staklo, premazano antirefleksnim slojem što svakako poboljšava lakše očitavanje vremena. Odmah ispod njega, se kao i brojčanik nalazi drugi rotor P331 automatskog mehanizma. Čine ga 11 lopatica koje svojim dizajnom podsećaju na elipsu podmornice.


    Na satu je istaknuta dvadeset-minutna ronilačka skala, žutom odnosno belom bojom, u zavisnosti od modela sata. Presvučena je luminescentnom farbom, isto kao i kazaljke, odnosno satni i minutni markeri. Minutna skala ima mogućnost rotiranja pomoću krunice koja se nalazi na poziciji “10 sati” tj. sa leve strane kućišta. Dok se na desnoj strai, tačnije na poziciji “4 sata” nalazi krunica za štelovanje vremena. Poklopac kućišta je izrađen od safirnog stakla, što omogućava nesmetan pogled na švajcarski automatski mehanizam, Kalibar P331. Frekvencija njegovog rada je 28.800 vibracija/h i dodatno je dekorisan Ženevskim šarama. Perrelet Turbine Diver 300M sat se isporučuje sa gumenom narukvicom na kojoj se nalazi kopča od nerđajućeg čelika.

    Perrelet
    eee likes this.
    This article was originally published in forum thread: Perrelet Turbine Diver 300M Automatic sat started by Shmizla View original post