• Casio Edifice Red Bull Racing EFR-520RB sat


    Casio Computer Co. Ltd. je predstavio novi model sata iz Edifice kolekcije koji dodatno veliča njihovu saradnju sa Red Bull Racing-om. Još od 2009. godine, kada je zvanično uspostavljeno partnerstvo, Casio je u timu Red Bull-a prepoznao pozitivnu energiju mladog tima, kao i izvanrednu sposobnost za tehnološki razvoj. Red Bull Racing je u 2011. godini osvojio titulu najboljeg konstruktora u F1, dok je iste godine vozač njihovog tima, Sebastian Vettel, zauzeo prvo mesto među vozačima F1.


    Casio Edifice Red Bull Racing EFR-520RB sat je nastao na osnovu predhodnog modela iz ove kolekcije, referentne oznake EFR-520. Kućište ovog modela je izrađeno od nerđajućeg čelika, prečnika 45,3 mm i debljine 12,3 mm. Na njemu je postavljeno mineralno staklo, dok se na koroni sa crnim PVD premazom nalazi tahometarska skala. Poklopac kućišta ima mogućnost zašrafljivanja, isto kao i krunica. Vodootpornost koju sat može da izdrži je do 100 mi njegova ukupna težina je 176 g.



    Ovaj model pokreće kvarcni mehanizam, sa preciznošću od +/- 20 sekundi/mesečno, a prosečan vek trajanja njegove baterije je oko 3 godine. Pored standardnog prikaza vremena, sat pruža i dodatne funkcionalnosti kao što su prikaz datuma i hronograf. Štoperica ima preciznost 1/20 deo sekunde i može da meri vremenske intervale do maksimalno 12 sati, a poseduje i funkciju prikaza prolaznog vemena kao i prikaz dva najbolja izmerena vremena.

    Brojčanik sata sa reljefastom teksturom odaje sportski duh, dok se njegova crna boja odlično uklapa sa koronom, koja je u istoj boji. Na njemu najveću pažnju privlače hrono diskovi koji se pri merenju okreću velikom brzinom i time daju specijalan efekat. Paleta boja korišćena za dekoraciju cifera je ukolopljena sa bojama Red Bull Racing tima. Prikaz datuma je smešten na poziciji “3 h” odmah pored loga proizvođača i kolekcije kojoj model pripada.


    Casio Edifice Red Bull Racing EFR-520RB sat se isporučuje u specijalnom pakovanju sa postoljem za sat i fotografijom vozača Red Bull Racing tima sa RB8 F1 bolidom, što će nesumnjivo animirati mnogobrojne kolekcionare i ljubitelje F1.


    Sat je premijerno predstavljen u Monaku, nakon pobede Mark Webber-a na Monaco Grand Prix-u. Biće dostupan u maloprodajama od septembra meseca ove godine, po još uvek neobjavljenoj ceni.



    Casio
    juke likes this.
    This article was originally published in forum thread: Casio Edifice Red Bull Racing EFR-520RB sat started by Shmizla View original post