• Zenith & Adria Air Race Zagreb 2012


    Švajcarski Zenith, proizvođač luksuznih satova, je bio zvanični ''timekeeper'' na Adria Air Raceu Zagreb 2012. Naime, ova poznata manufaktura je bila zadužena za merenje vremena na takmičenju šestorice najboljih akrobatskih pilota. Adria Air Race Zagreb 2012. je održan 09. juna na jezeru Juran u Zagrebu.


    Takmičarski deo Adria Air Racea je podeljen u dve discipline. U prvoj disciplini je najvažniji faktor vreme, naravno uz tačno i adekvatno izvođenje akrobacija. Precizne akrobacije nasuprot vremenskom ograničenju prisiljavaju svakog člana tima da u ''areni'' izvede unapred zadate akrobatske manevre ispred istančanih očiju sudija i publike. Svaki takmičar mora izvesti zadati set akrobacija između balona što je brže moguće, usput pazeći na preciznost i kvalitet u izvođenju akrobacija. Svako preletanje i akrobacije završavaju prolaskom kroz balone (vrata) postavljene ispred publike. Sve navedeno se meri vremenom, a ukoliko se akrobatska figura ne izvede precizno, pilotu se dodaju negativni bodovi. Što se tiče druge discipline, odnosno freestylea, ocenjivala se preciznost, originalnost i kvalitet izvedenih akrobacija, davanjem ocena od 1 do 10.


    Zenith je na svom štandu predstavio kolekciju pilotskih satova za ovu godinu. Među izloženim modelima se mogao videti slavni Montre d'Aeronef Type 20, limitirana serija od svega 250 komada, zatim Pilot Doublematic World Timer sa nizom komplikacija i sjajnim El Primero mehanizamom. Takođe, se može istaći da je ovu manifestaciju i lično podržao direktor kompanije Zenith.



    Izvor
    Zenith
    This article was originally published in forum thread: Zeniht & Adria Air Race Zagreb 2012 started by Shmizla View original post