• Raymond Weil – Lady Maestro satovi


  “Maestro” je reč koja predstavlja osobu za koju se može reći da je izvanredan majstor u svojoj umetnosti, odnosno u onome šta radi. Takođe u svetu časovničarstva postoje osobe koje su izvrsni mastori svog zanata i koje uz pomoć svojih veština i predhodno stečenog znanja, kreiraju mala savršena umetnička dela.

  Kompanija Raymond Weil je 2010. godine predstavila istoimenu kolekciju satova i koju nakon dve godine dodatno proširuje predstavljajući široj javnosti nove modele satova. Ove godine kolekciju upotpunjuju nove boje, vedre nijanse namenjene damama takvog raspoloženja.

  Kućište Lady Maestro satova je izrađeno od nerđajućeg čelika promera 39,5 mm i tačne debljine od 9,13 mm. Ukomponovano je sa kožnim aligator kaišem u više boja: svetlo narandžastoj, crvenoj, svetlo zelenoj, nebo plavoj, teget boji, crnoj i karamel boji. Korona je dodatno dekorisana sa 74 dijamanta, dok se rubini na mehanizmu mogu videti kroz otvor na brojčaniku. Krunica sata je fino polirana i na sebi nosi RW (Raymond Weil) iniciale. “Pokretač”ovog sata je automatski mehanizam RW4200, sa 26 rubina i mogućom rezervom snage do 38 h. Njegova lepota se takođe može videti i kroz poklopac kućišta izrađen od safirnog stakla. Brojčanik je izrađen od sedefa, dodatno dekorisan sa 6 dijamanata i rimskim brojevima kao satnim markerima. Na njemu se nalazi otvor na poziciji “12 sati” kroz koji se može videti satni mehanizam. Zaštićen je safirnim stakom koje je presvučeno antirefloksnim premazom radi bolje čitljivosti u svim vremenskim prilikama. Proizvođač pored predhodno navedenih karakteristika, ističe i podatak o vodootpornosti do 50 m.

  Lady Maestro je kolekcija satova elegantnog i klasičnog dizajna, fine završne obrade ukomponovane sa simfonijom boja.


  IZVOR: Raymond Weil
  This article was originally published in forum thread: Raymond Weil – Lady Maestro satovi started by Shmizla View original post