• OMEGA Seamaster Aqua Terra Co-Axial Chronograph “London 2012” sat


    Na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu, kompanija Omega će po 25. put biti zvanični merilac vremena. Ova godina je ujedno i 80. godišnjica od kako je Omega prvi put imala ulogu merioca vremena na Olimpijskim igrama 1932.

    Ove godine u čast pomenutih igara Omega je predstavila dva modela sata iz Olimpijske kolekcije – London 2012: OMEGA Seamaster Aqua Terra Co-Axial Chronograph “London 2012” i OMEGA Seamaster 1948 Co Axial "London 2012" Limited Edition. Prvi model ćemo detaljnije predstaviti u nastavku teksta, dok ćete drugi moći iščekivati i bolje “upoznati” u nekom od predstojećih.


    OMEGA Seamaster Aqua Terra Co-Axial Chronograph “London 2012” sat




    Još jedan Seamaster Aqua Terra Co-Axial hronograf sat je kreiran i predstavljen od strane Omeginog tima.

    Izrađuje sa sa izrazito plavim brojčanikom i različitim materijalima kućišta. Pre svega kućište pomenutog sata se izrađuje od visoko poliranog nerđajućeg čelika ili u kombinaciji čelik i 18 Ct crveno zlato. Njegov prečnik iznosi 44 mm, što mu daje robustan izgled. Ukoliko se odlučite za “čisto” čelično kućište sat se isporučuje sa metalnom narukvicom, dok sat kome su korona, krunica i tasteri izrađeni od crvenog zlata se isporučuje sa kožnim kaišem u teget boji. Na poklopcu kućišta se nalazi olimpijski amblem “London 2012”, i deklarisana vodootpornost ovog Speadmaster Aqua Terra modela 150 m.


    Kao što smo spomenuli, sat poseduje brojcanik sa plavim PDV premazom i karakterističnim vertikalnim prugama koje su dale svoj doprinos ogromnoj popularnosti Omega Aqua Terra serije satova. Na njemu se nalaze tri upečatljiva podbrojačnika od kojih je jedan namenjen maloj sekundari na poziciji “9h”. Hronograf podbrojčanici je nalaze na “3h” namenjeni 30-minutnom prikazu i na poziciji “6h” za 12-časovni prikaz. Brojčanik OMEGA Seamaster Aqua Terra Co-Axial Chronograph “London 2012” sata krase kazaljke za sate, minute i hronograh sekunde presvučene 18 Ct zlatom i dodatno premazane Super-LumiNova farbom za lakše iščitavanje vremena u svim vidovima osvetljenosti. Prikaz datuma je smešten na poziciji između satnog markera za 4 i 5 sati.


    U kućištu ovog sata se nalazi Omegin automatski hronograf mehanizam, oznake 3313. Ovaj kalibar poseduje vertikalni zupčanik i koaksijalni zaprečni sklop koji doprinose većoj preciznosti, stabilnosti u radu i trajnosti mehanizma. Funkcije mehanizma su datum, sati, minuti, sekunde prikazane malom sekundarom i hronograf sa centralnom sekundarom. Njegova rezerva snage iznosi 52 h.



    Omega
    This article was originally published in forum thread: OMEGA Seamaster Aqua Terra Co-Axial Chronograph “London 2012” sat started by Shmizla View original post