• Victorinox Swiss Army Dive Master 500 satovi za 2012. godinu


  Victorinox Swiss Army, u svetu poznat po čuvenim, visoko kvalitetnim Swiss Army nožićima, se takođe bavi proizvodnjom satova privlačnog dizajna. Za ovu godinu je široj javnosti predstavljena kolekcija ronilačkih satova pod nazivom Dive Master 500.

  Kućište satova iz pomenute kolekcije je izrađeno od čelika koje je dodatno presvučeno PVD premazom. Prečnik kućišta se razlikuje u zavisnosti od toga da li se radi o muškom ili ženskom modelu sata. Kod ženskih modela promer iznosi 38,5 mm, a kod muških tačno 43 mm. Unidirekciona korona je robusnog izgleda i ima ukupno 60 klikova. Oznake na njenoj skali do broja 20 imaju SuperLuminova premaz, šta joj daje dekorativan efekat kako po danu tako i po mraku. Na satu se nalazi safirno staklo sa prednje i zadnje strane kućišta koje štiti brojčanik odnosno mehanizam. Deklarisana vodootpornost Dive Master 500 satova je čak do dubine od 500 metara, šta se može predpostaviti iz samog naziva kolekcije.


  Unutar kućišta se nalazi švajcarski ETA mehanizam koji se može videti kroz providan poklopac. U verziji sata sa manjim kućištem je ugrađen kvarcni mehanizam, dok se ETA 2892 nalazi u kućištu većeg promera. Muški modeli satova se izrađuju u crvenoj, sivoj i braon varijanti, i oni se takođe ističu “oštrom” kako satnom, tako i munutnom kazaljkom. Kod ženskih modela se samo munutna kazaljka ističe “strelicom” kao završnim momentom. Pored pomenutih kazaljki, satni markeri i jednim delom korona su presvučeni luminescentnim premazom radi boljeg očitavanja u tami. Brojčanik je na poziciji “12 sati” dekorisan Swiss Army znakom, dok se na poziciji “3 sata” nalazi prikaz datuma. U centralnom delu brojčanika se nalazi prsten sa ispisanim arapskim brojevima kao dodatnim satnim markerima.


  Narukvica modela iz Dive Master 500 kolekcije je izrađena od kaučuka, veoma kvalitetnog i udobnog za nošenje. Ona je najčešće u tonu sa bojom brojčanika, što svakako daje veću upečatljivost satu. Cene ovih satova zavise od modela, odnosno časovnici sa kvarcnim mehanizmom imaju katalošku cenu od 795,oo USD, a satovi sa automatskim mehanizmom 1.250,oo USD.  VICTORINOX
  milan zmaj, rasa, marko14 and 2 others like this.
  This article was originally published in forum thread: Victorinox Swiss Army Dive Master 500 satovi za 2012. godinu started by Shmizla View original post