• Seiko Ananta ‘Kumadori’ hronograf sat


    Seiko je ovaj model sata predstavio na ovogodišnjem sajmu satova i nakita u Bazel-u. Seiko Ananta ‘Kumadori’ hronograf sat je specifičan po tome što je inspirisan starom umetnošću “Kumadori”.

    Kabuki pozorište je još od 17. veka postalo jedan od najpopularnijih aspekata kulture Japana. Za “Kumadori” se može reći da je umetnost u okviru umetnosti, jer se radi o tome da su glumci na sceni Kabuki pozorišta oslikavali šminkom svoje lice. Oni su putem živopisnih boja i uz pomoć linija naglašavali emocije.

    Kućište ovog sata je izrađeno od nerđajućeg čelika presvučenim crnim PVD premazom i prečnika od 42,8 mm. Safirno staklo je presvučeno Super-Clear Coating antirefleksnim premazom sa obe strane, koji umanjuje 99% refleksije i omogućava bolju čitljivost.


    Staklo štiti lakirani brojčanik sata koji je u crnoj boji. On je ručno lakiran sa čisto crnim lakom od strane izvrsnog majstora po imenu Isshu Tamura. Na njemu se nalaze tri upečatljiva podbrojčanika oivičena crvenim lakiranim kružnim linijama. Na rubu brojčanika je smeštena tahometarska skala, dok je prikaz datuma nalazi između “4 i 5 sati”.

    Seiko Ananta ‘Kumadori’ sat sa hronografom poseduje Seikov automatski mehanizam oznake 8R28. Precizno funkcionisanje hronografa i njegovu izuzetnu pouzdanost i trajnost u ovom mehanizmu obezbeđuje sistem vertikalne spojnice i vertikalnog zupčanika. Safirni poklopac kućišta otkriva ovaj prelepi mehanizam sa 34 rubina sastavljen od ukupno 293 komponente. Njegova frekvencija rada je 28800 vibracija/h i obezbeđuje satu rezervu snage od 45 h. Seikova patentirana komponenta pod nazivom trostruki okidač omogućuje istovremeno resetovanje sve tri kazaljke hronografa, što omogućuje dodatnu preciznost i funkcionalnost ovom satu.


    Pored kućišta i narukvica je izrađena od nerđajućeg čelika sa identičnim crnim premazom. Vodotpornost ovog modela je do 100 metara. Sat je specifičan i po tome što je izrađen u ograničenoj seriji od svega 800 komada i njegova preporučena maloprodajna cena u Evropi je 4.000,oo EUR.

    SEIKO
    Walter likes this.
    This article was originally published in forum thread: Seiko Ananta ‘Kumadori’ hronograf sat started by Shmizla View original post