• TAG Heuer gradi novu avangardnu fabriku



    Kompanija TAG Heuer je započela izgradnju nove fabrike u Chevenez-u, u kantonu Jura. Chevenez je malo selo koje se nalazi severno od TAG-ove centralne zgrade. Nove prostorije će zauzimati 2.400 m2 i očekuje se da će radovi biti završeni za oko 18 meseci, odnosno krajem 2013. godine. U novoj zgradi TAG Heuera će biti zaposleno više od 150 radnika, od kojih će njih 100 biti novozaposleni. U novim proizvodnim pogonima je planirano da se proizvode TAG Heuer in-house mehanizmi. Očekuje se da budu obuhvaćene proizvodnje satnih komponenti, automatskih mehanizama Kalibar 1887 (lansiranog pre dve godine) i još jednog, za sada potpuno novog high-end hronograf kalibra, koji je još uvek u razvoju.

    Delovi za automatske mehnizme satova se trenutno proizvode u Cortech fabrici u Cornol-u koja će se nakon izgradnje nove avangardne fabrike fokusirati na proizvodnju kućišta za satove. U nove proizvodne pogone u Chevenez-u će biti preseljena proizvodnja komponenti za mehanizme.



    Trenutno TAG Heuer manufaktura je jedna od vodećih po pitanju visoko preciznih hronograf mehanizama. Posebno možemo istaći: Kalibar 1887, Mikrograph 100, Mikrotimer Flying 1000, zatim nedavno predstavljen Mikrogirder 10.000, kao i revolucionarni dvostruki tourbillon hronograf MikrotourbillonS.

    Proširenje radnog prostora i nova radna mesta će svakako omogućiti značajno povećanje proizvodnih kapaciteta kompanije TAG Heuer.



    IZVOR
    This article was originally published in forum thread: TAG Heuer gradi novu avangardnu fabriku started by Shmizla View original post