• Breitling satovi - info


    Breitling je brend švajcarskih satova iz Jura kantona, iz severozapadnog dela Švajcarske. Osnovan je 1884. godine od strane Leon Breitling-a koji je tada imao samo 24. godine. Ovaj proizvođač satova je u početku proizvodio časovnike za korišćenje u avijaciji, i nosi epitet proizvođača luksuznih satova vrhunskog kavaliteta. Breitling je bio pionir u proizvodnji hronografa i hronometara za avijaciju u periodu Prvog svetskog rata.

    Breitling satovi su obično širokog prečnika (jedan od njihovih modela ima prečnik od 48 mm) kako bi imali dobru vidljivost i kako bi se moglo prikazati više informacija na satu. Veliki broj Breitling modela satova imaju u sebi hronograf, flyback funkciju, split funkciju, mesečeve mene, prikaz datuma i druge komplikacije.


    Svi Breitling satovi se proizvode u Švajcarskoj i pre svega su proizvedeni od komponenti proizvedenih u toj zemlji. Nedorađeni mehanizmi za proizvodnju satova se nabavljaju od proizvođača ETA i Valjoux, a potom se dodatno modifikuju u Breitling Chronometrie radionici pre nego što prođu izuzetno zahtevnu COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres) sertifikaciju.

    Od 2001. do 2003. godine Breitling je sponzorisao tim Bently na Le Mans 24 Hours kampanji. U sećanje na ovaj događaj Breitling je napravio ograničenu seriju satova Breitling Bentley 24 Le Mans.


    Majstori iz Breitling tima su 2009. godine kreirali in-house mehanizam Breitling 01 sledećih karakteristika: Automatski mehanizam, Dimenzije 30,0 mm / 7,2 mm, Broj rubina 47, 28800 vibracija/h, Rezerva snage 70h, Mala sekundara, Datum, Hronograf


    Ukoliko vas interesuju sportski, robusni, pouzdani satovi Breiling je pravi izbor za vas.

    Zvanične web adrese: Breitling / Breitling for Bentley
    juke and zoran funduk like this.
    This article was originally published in forum thread: Breitling satovi - info started by Shmizla View original post