• Hamilton Khaki X-Patrol sat



    Tokom najvećeg dela svoje istorije Hamilton je inspiraciju za svoje modele satova nalazio u avijatici. Hamilton nastavlja sa ovim trendom u godini u kojoj proslavlja 120. godina svog postojanja sa modelom X-Patrol. U ovom odličnom hronografu se nalazi novi H21 mehanizam izvanredne preciznosti i produžene rezerve snage. Za razliku od prethodnih sličnih modela u ovom satu imate komplikaciju koju zaista možete koristiti i koja će vam biti od koristi iako niste pilot. U pitanju je mogućnost konverzije vrednosti iz metričkog u imperijalni sistem jedinica mere.



    Ova komplikacija će vam omogućiti konverziju jedinica za udaljenost u miljama i kilometrima, visine u stopama i metrima, količine u galonima i litrima kao i težine u funtama i kilogramima, a sve uz pomoć rotirajućeg prstena. Konverzija se vrši jednostavno tako što se odšrafi krunica na poziciji 9-sati i njenim pomeranjem strelica za prvu jedinicu mere sa rotirajućeg prstena postavi na željenu poziciju. Odgovarajući ekvivalent u drugom sistemu jedinica se očitava sa unutrašnje skale koja se nalazi na samom brojčaniku. Pored skale za konverziju na brojčaniku se nalaze i tri podbrojčanika, dva namenjena merenju minuta i sati hronografa, a treći za prikaz sekundi. Hronograf se aktivira tasterima na poziciji 2-sata i 4-sata. Indikatore dana i datuma krasi odlična čitljivost uprkos velikom broju detalja an ovom brojčaniku. Zanimljivo je napomenuti da H21 mehanizam krasi rezerva snage od čak 60 sati, naspram 42 sata kod standardnog ETA 7750 mehanizma, pa će tako ovaj sat biti spreman za korišćenje u ponedeljak ujutru čak iako ga na polici ostavite u petak posle posla.



    Sat se izrađuje u verziji sa crnim ili srebrnim brojčanikom, dok narukvica može biti crna kožna prošivena belim štepom, sportska gumena crne boje ili metalna od nerdjajućeg čelika sa brušenim i poliranim linkovima. Poklopac kućišta je inspirisan propelerom aviona i pruža pogled na mehanizam sata. Kao i na svakom Hamilton satu svi detalji su odradjeni sa maksimalnom pažnjom i preciznošću i zadovoljiće sigurno i one najzahtevnije kupce. Pogled na brojčanik omogućava safirno staklo sa antirefleksnim premazom koje potvrdjuje posvećenost kvalitetu i trajnosti koja je jedna od glavnih odlika Hamilton brenda.
    Cena ovog sata je 1.295,oo USD za verziju sa kožnim kaišem, odnosno 1.345,oo USD za sat sa gumenom tj. metalnom narukvicom.



    TEHNIČKE KARAKTERISTIKE:
    Prečnik kućišta: 42 mm
    Materijal: Nerđajući čelik
    Boja brojčanika: Crno srebrna
    Narukvica: Kožna crne boje prošivena / Crna gumena / Metalna
    Mehanizam: H21 hronograf
    Staklo: Safirno sa antirefleksnim premazom
    Vodootpornost: 100 m / 10 bar



    Hamilton
    This article was originally published in forum thread: Hamilton Khaki X-Patrol sat started by Shmizla View original post