• Glashutte Original PanoMaticLunar sat  Glashutte Original, čuveni nemački proizvođač satova, je predstavio svoj novi PanoMaticLunar sat izrađen u tri izvedbe.

  Prečnik kućišta ovog elegantnog model sata je svega 40 mm. Zahvaljujući veoma tankoj koroni brojčanik izgleda lagan i prefinjen. Sat pokreće automatski in-house mehanizam, Kalibar 90-02, sa 47 rubina. Njegova debljina je 12,5 mm, stoga za mehanizam možemo reći da spada u jedne od tanjih. Poklopac kućišta je izrađen od safirnog stakla, tako da se kvalitet i fina završna obrada “srca” sata lako može uočiti.  Tananom koronom se povećava površina samog brojčanika i omogućava “čist” raspored funkcionalnosti sata. Prikaz vremena (sati i minuta) je blago decentralizovan u levu stranu i zauzima najveći deo brojčanika. Ispod njega vertikalno se nalazi izdvojena mala sekundara. U ostatku slobodnog prostora brojčanika se nalazi indikator mesečevih mena (desno gore) i prikaz datuma (desno dole). Brojčanik je izbalansirano dizajniran, iako je reč o asimetriji istog.  Kućište sata je kreirano u nekoliko varijnanti, od fino brušenog nerđajućeg čelika i od ružičastog zlata.
  Prva izvedba koju možemo spomenuti je sat sa kućištem od ružičastog zlata, sa blagim sivim brojčanikom, kazaljkama i markerima takođe od ružičastog zlata i sa zlatnim suncem i tamno plavim nebom za indikator mesečevih mena.  Druga izvedba se karakteriše kućištem od nerđajućeg čelika, sa finim sivim brojčanikom, plavim kazaljkama, srebrnim satnim markerima, srebrnim suncem i zvezdama na tamnom plavom nebu.  Treća izvedba je takođe sa fino brušenim čeličnim kućištem i sa izrazito sivim brojčanikom. Satni markeri na ovom modelu sata su izrađeni od srebra presvučeni rodijumom, dok su kazaljke izrađene od belog zlata. Prikaz datuma je na sivoj pozadini sa belim brojevima, dok je prikaz mesečevih mena u kombinaciji srebrne i bele boje.  Sat dolazi sa čeličnom narukvicom odnosno sa četiri varijante kožnih kaiševa izrađenih od Louisiana aligator kože.

  Glashutte Original PanoMaticLunar Automatic – Karakteristike sata:

  Mehanizam: Automatski, Kalibar GO 90-02, in-house, Made in Germany
  Broj rubina: 47
  Frekvencija mehanizma: 28,800 vibracija/h
  Rezerva snage: 42 h
  Dekoracija mehanizma: Glashuette ¾ osnovna ploca mehanizma sa Glashuette rebrastom dekoracijom, decentralizovani skeletonizirani rotor od 21 ct zlata, plavi šrafovi, ručno izgravirani nosač balansnog točka sa dvostukim sistemom finog podešavanja tipa “labudov vrat”
  Funkcionalnosti: Prkaz sati, minuta, mala sekundara, veliki prikaz datuma, prikaz mesečevih mena
  Materijal kućišta: Nerđajući čelik / Ružičasto zlato
  Oblik kućišta: Okruglo
  Prečnik kućišta: 40 mm
  Debljina kućišta: 12,50 mm
  Poklopac kućišta: Safirno staklo
  Satni markeri: Srebrni ili od ružičastog zlata
  Kazaljke: Plave / Srebrne / Ružičasto zlato
  Vodootpornost: 30 m
  Narukvica/kaiš: Kožni kais od aligator kože u različitim verijantama boja / Narukvica od nerđajućeg čelika
  Staklo: Safirno
  Cena: 10.800,oo USD (Čeličko kućište i kožna narukvica) / 12.000,oo USD (Čelično kućište i čelična narukvica) / 21.300,oo USD (Kućište od ružičastog zlata i kožna narukvica)

  This article was originally published in forum thread: Glashutte Original PanoMaticLunar sat started by Shmizla View original post