• Zenith Pilot Doublematic World Timer sat  Zenith Pilot Doublematic World Timer sat je jedan od tri nova modela pilotskih satova predstavljenih od strane Zenith kompanije za 2012. godinu. Ovo je svakako privlačan sat koje nudi korisne funkcionalnosti. To su pre svega prikaz 24 vremenske zone, alarm, hronograf, prikaz datuma, dan/noć indikator.

  Zenith Pilot Doublematic World Timer sat pokreće novi automatski mehanizam El-Primero 4046. Bitno je napomenuti da ovaj mehanizam ima dve glavne opruge – jednu koja je namenjena za funkciju alarma, a druga za ostale satne funkcije. To svakako predstavlja odličnu pogodnost, jer se neće dogoditi da alarm prestane da radi. Zenith El-Primero 4046 automatski mehanizam se sastoji od 439 komponente. Dimenzije mehanizma su: širina 30 mm i debljina 9 mm i proizvođač navodi njegovu rezervu snage do 50 h. Kućište sata je prečnika 45 mm i sa njegove zadnje strane se nalazi proziran safirni poklopac kroz koji možete videti fenomenalan satni mehanizam.
  Jedna od nekoliko funkcionalnosti ovog sata je 30 minutni hronograf i njegov podbrojčanik se nalazi na poziciji 3 sata. Veliki prikaz datuma, odnosno atraktivni “Panorama Date” se nalazi na poziciji 2 sata. Sat takođe, kako nam i sam naziv kaže, ima World Time funkciju pomoću koje je moguće pratiti vreme u bilo kojoj od 24 vremenske zone. Uz pomoć gornje leve krunice se može podešavati unutrašnj prsten sa glavnim gradovima i tako u kombinaciji sa lokalnim vremenom se može pročitati vreme druge vremenske zone. Polovina unutrašnjeg prstena je bele, dok je druga polovina crne boje. Time se lako raspoznaje da li je pre podne (AM), odnosno posle podne (PM). Naredna funkcionalnost sata koju treba spomenuti je i mehanički alarm, koji se namešta i navija pomoću krunice koja se nalazi na poziciji 8 sati. Alarm funkcija ima dva indikatora, odnosno ON/OFF indikator na poziciji između 8 i 9 sati. Ovaj indikator pokazuje da li je alarm uključen ili isključen. Mali podbrojčanik za prikaz rezerva snage alarma se nalazi na poziciji 7 sati.

  Novi Zenith Pilot Doublematic World Timer se izrađuje u dve izvedbe, sa čeličnim ili sa kućištem od ružičastog zlata. Sat takođe dolazi sa kaišem izrađenim od aligator kože u tamno braon boji.  Zenith Pilot Doublematic World Timer – Karakteristike:

  Referentni br: 03.2400.4046/21.C721
  Mehanizam: Automatski, Kalibar El Primero 4046, dimenzije 30.00 mm x 9.05 mm, 439 delova, Swiss Made
  Broj rubina: 41
  Frekvencija mehanizma: 36,000/h
  Dekoracija mehanizma: Ručno dekorisan
  Funkcionalnosi: Prikaz sati, minuta, sekundi, alarm, prikaz 24 vremenske zone (World Timer, GMT), hronograf, veliki prikaz datuma, rezerva snage
  Rezerva snage: 50 sati
  Meterijal kućišta: Nerđajući čelik ili ružičasto zlato
  Marerijal korone: Ista kao i kućište
  Materijal krunice: Ista kao i kućište
  Poklopac kućišta: Safirno staklo
  Oblik kućišta: Okrugli
  Prečnik kućišta: 45 mm
  Staklo: Safirno
  Boja brojčanika: Crna
  Satni markeri: Arapski sa Superluminova premazom
  Bpja satnih markera: Crvena
  Kazaljke: premazane Superluminova farbom
  Vodootpornost: 50 m
  Kaiš: Izrađena od alligator kože ručno prošivena, preklapajuća kopča  ZENITH
  pavlaka and nele like this.
  This article was originally published in forum thread: Zenith Pilot Doublematic World Timer sat started by Shmizla View original post