• Prodata Alain Delon-ova kolekcija satova  Aukcijska kuća Cornette de Saint-Cyr je objavila da je prodato više od 100 satova iz lične kolekcije čuvenog glumca Alain Delon-a. Ukupna cena prodatih satova iznosi 590.300,oo USD.

  Pojedini modeli satova iz kolekcije su stari i do 50 godina. Među prodavanim modelima satova su se nalazili i high-end satovi proizvođača kao što su: Audemars-Piguet, Vacheron Constantin, Cartier, Rolex, Blancpain i Breitling. Čuveni francuski glumac nije prisustvovao aukciji, mada to nije omelo fanove i kolekcionare satova da se nadmeću za interesantle modele satova.  Najupečatljiviji modeli na aukciji su bili Audemars Piguet “Royal Oak” i Cartier Tank koji su prodati za ukupno 68.750,oo EUR. Pomenuti Audemars Piguet sat je Alain Delon nosio u svoja tri filma: “Comme un boomerang” (1976. god), “Parole de flic” (1985. god) i filmu “Ne reveillez pas un flic qui dort” (1988. god). Njegova početna cena je bila 2.500,oo EUR, dok je Cartier-ov model sata imao nešto nižu stratnu cenu od 1.800,oo EUR.

  Pre aukcijske prodaje, satovi su bili izloženi i u Hong Kongu, gde je inače Alain Delon izuzetno popularan. Stoga i nije začuđujuć podatak o velikom interesovanju i učešću kineskih kupaca na aukciji.  Možemo spomenuti, da je u novembru Delon prodao svoju kolekciju vina za ukupno 250.412,oo EUR, tako da za francuskog glumca ovo svakako nije prva aukcijska prodaja.

  Alain Delon je francuski glumac rođen 8. novembra 1935. godine. On postaje jedan od najatraktivnijih i najambicioznijih glumaca, pojavivši se u filmu 1957. godine. Svoju prvu značajniju ulogu beleži u filmu „U zenitu sunca“, a svetsku slavu ulogom u filmu „Rocco i njegova braća“.
  This article was originally published in forum thread: Prodata Alain Delon-ova kolekcija satova started by Shmizla View original post