• Festina satovi - Info

  Reč “festina” na latinskom znači “požuri”. Festina modeli satova su jedni od najprodavanijih satova u Španiji, u zemlji iz koje potiču. Mada ona zapravo nije započela svoje poslovanje u Španiji, već je kao kompanija osnovana u Švajcarskoj, u La Chaux-de-Fonds-u davne 1902. godine. Pravu popularnost i svetsku afirmaciju stiče 1984. godine kada je Miguel Rodriguez seli u Španiju, odnosno pripaja istoimenoj Festina grupi.

  Festina satovi su jedni od najbolje prodavanih satova srednje cene (mid-priced) u Evropi, i distribuiraju se u oko 90 zemalja sveta na pet kontinenata.


  Poslovna filozofija ove kompanije se zasniva na posvećenosti inovacijama i stalnom razvoju, a sve u cilju postizanja što boljeg kvaliteta kolekcija. Moto ove kompanije glasi: U životu postoji samo jedan smer – Napred.

  Festina je zvanični merilac vremena (time keeper) na mnogim prestižnim trkama, kao što su: Tour de France, Tour de Suisse, II Giro d'Italia i La Vuelta a España. Svoju vernost biciklizmu Festina svake godine potvrđuje lansiranjem Chrono Bike kolekcije, koju sa nestrpljenjem očekuju ljubitelji biciklizma. Pored pomenutih trka, Festina podržava i svetska fudbalska i košarkaška prvenstva, skijanje, hokej na ledu i sl.


  Festinu prihvataju sve generacije, osvajajući zajedno nove izazove, deleći iskustva i intenzivno uživajući u životu.

  Festina zvanična web adresa: FESTINA
  This article was originally published in forum thread: Festina satovi - Info started by Shmizla View original post