• Omega Seamaster Planet Ocean Ceragold sat



    Omega je na poslednjem sajmu u Bazelu predstavila novi model sata Seamaster Planet Ocean hronogarf CeragoldTM. Sat upečatljivog dizajna i performansi.

    Najupečatljiviji utisak u dizajnu pomenutog sata ima fino polirana unidirekciona crna keramička korona, koja predstavlja potpuni kontrast nad CeragoldTM ronilačkom skalom koja se nalazi na njoj. Takođe treba istaći i Omega Co-Axial kaliber 9301 koji kao srce kuca u kućištu sata. On je lansiran prošle godine i predstavlja njihov prvi hronograf Co-Axial mehanizam. Frekvencija na kojoj radi je 28800 vibacija/h, broj rubina koje ima je 54, a rezerva snage koju obezbeđuje je 60 sati. Mehanizam poseduje balansnu oprugu izrađenu od silicijuma. Pogledom na pomenuti mehanizam možete primetiti specijalnu završnu obradu, misli se pre svega na rotor izrađen od 18 ct crvenog zlata i balansni most. Šrafovi, glavna balansna opruga i balansni točak su crne boje. Omega Seamaster Planet Ocean CeragoldTM ima mogućnost štelovanja sati (satne kazaljke) bez pomeranja kazaljke za minute i sekunde. To je pre svega izuzetno pogodno za korišćenje kod osoba koje često putuju i menjaju vremenske zone. Sat ima garanciju od četiri godine kao i svi modeli Planet Ocean satova sa ovim mehanizmom.



    Ovaj prelepi model sata ima kućište izrađeno od 18 ct crvenog zlata. Njegove dimenzije su: prečnik od 45,50 mm i debljina od 19,25 mm. Vodootpornost sata je do dubine od 200 m. Safirno staklo sa antirefleksnim premazim sa obe strane štiti brojčanik sata. Brojčanik ovog sata je lakiran i crne je boje. Na njegovim rubovima se nalaze zlatni kako satni, tako i minutni markeri. Iznad Omega znaka se nalazi jedini satni marker osnačen arapskim brojem 12. Hronograf podbrojčanik se nalazi na poziciji 3 sata, dok je mala sekundara smeštena na poziciji 9 sati. Prikaz datuma se nalazi na poziciji 6 sati. Kazaljke su izrađene od crvenog zlata i na sebi imaju Super Luminova premaz koji omogućava lako očitavanje vremena u mraku. Omega Seamaster Planet Ocean CeragoldTM dolazi sa crnim kaišem od aliatorove kože i sa kopčom izrađenom od crvenog zlata.



    OMEGA
    This article was originally published in forum thread: Omega Seamaster Planet Ocean Ceragold started by Shmizla View original post