• Olimpijski sat u Beogradu


    Telenor je u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije poklonio Beogradu Olimpijski sat koji će odbrojavati vreme do početka Olimpijskih igara u Londonu. Olimpijski sat postavljen je preko puta hotela "Moskva", gde je 1910. godine osnovan Srpski olimpijski klub.

    Olimpijski sat je rad srpskog umetnika Petra Mirkovića i ima oblik izvijene trake. U svojoj formi, skulptura otelotvoruje duh Olimpijskih igara i snove svakog sportiste, jer izgleda kao da izlazi iz zemlje, širi se i stremi uvis opirući se zakonima fizike. On prikazuje nedelje, dane, sate i minute do početka Igara, a u svojoj formi skulptura otelotvoruje duh Olimpijskih igara i snove svakog sportiste da se takmiči na Olimpijskim igrama.


    Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Ćel-Morten Jonsen, generalni direktor Telenora, generalnog sponzora Olimpijskog komiteta Srbije i Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, danas su svečano otkrili Olimpijski sat.

    Olimpijski komitet Srbije obeležiće u Londonu 100 godina od prvog učešća na Olimpijskim igrama.

    Cilj donacije sata gradu Beogradu je da afirmiše sportske i Olimpijske vrednosti, kao što su poštovanje, fer-plej i takmičarski duh.


    IZVOR
    This article was originally published in forum thread: Olimpijski sat u Beogradu started by Shmizla View original post