• LeDIX Furtif – Tourbillon u mobilnom telefonu


    Celsius X VI II, pionir u razvoju mehaničkih mobilnih telefona, predstavlja svoju novu izvanrednu kreaciju: LeDIX Furtif. Odlično rešenje za ljubitelje mehaničkih satova i mobilnih telefona.


    Ovaj izuzetan mobilni telefon se sastoji od 700 mehaničkih delova, skrivenih u kućištu izrađenog od ugljeničnih vlakana, oivičenog sa šest zlatnih krila. Pokreće ga tourbillon mehanizam-motor postavljen ispod poklopca od safirnog stakla. Pogledom na njega izgleda kao jedno najekskluzivnije čvorište na svetu. LeDIX Furtif je prvi mobilni telefon sa kućištem od karbonskih vlakana, crne boje, izuzetno lako, a ujedno i čvrsto. Sa zadnje strane ovog smart telefona se nalazi kamera od 3.2 megapixel-a. Detalji na telefonu dolaze u tri varijante: crnoj, platina i ružičasto zlato.


    U njegovom kreiranju je učestvovalo na manje od 35 inženjera, časovničara i drugih zanatlija, koji su imali za cilj da stvore jedan prestižni proizvod. LeDIX Furtif mehanički mobilni telefon je predstavljen na ovogodišnjem Baselworldu, i biće u prodaji od maja 2012. godine. Ovaj uređaj je izrađen u prvoj seriji od 32 komada, od kojih su 22 već prodata. Navedena cena ovog zanimljivog telefona je 300.000,oo USD.

    This article was originally published in forum thread: LeDIX Furtif – Tourbillon u mobilnom telefonu started by Shmizla View original post