• Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master II sat

    Impresivnom veličinom, snagom i uglađenim dizajnom, ovaj jedistveni hronograf za regate oslikava duh Maxi jedrenjaka stvorenih da prkose okeanima. Nova verzija modela Yacht- Master II u izvedbi koja objedinjuje 904L čelik I plemenitu leguru osamnaestokaratnog Everose zlata, prva je ovog tipa u kolekciji profesionalnih Rolex Oyster časovnika.



    Vidici na horizontu

    Opremljen mehanizmom za odbrojavanje koji se može programirati, zahvaljujući mehaničkoj memoriji, Oyster Perpetual Yacht-Master II predstavlja inovativnu i pionirsku časovničarsku komplikaciju. Zasnovana na interakciji između mehanizma i rotirajućeg prstena brojčanika, ova jedinstvena funkcija omogućava skiperu da programira redosled odbrojavanja regate od jednog do deset minuta. Čim odbrojavanje počne, skiper može, ukoliko je neophodno, sinhronizovati svoj hronograf sa zvaničnim vremenom trke. Zahvaljujući funkcijama časovnika Yacht-Master II, iskusni pomorci i zaljubljenici u jahting imaju na raspolaganju efikasan instrument koji pomaže u prelaženju startne linije istog trenutka kada se oglasi zvanična sirena.



    Susret regate i tehnologije časovničarstva

    Imajući u vidu njegova brojna inovativna rešenja, model Yacht-Master II, predstavljen 2007. godine, predstavlja otelotvorenje kreativne snage i tehnologije iza kompanije Rolex.
    Funkcije ovog časovnika rezultat su izuzetne novine, jedinstvenog okvira brojčanika koji služi za programiranje mehanizmom. Kalibar 4160, mehanizam ovog regata hronografa, je u potpunosti dizajniran i razvijen u Rolexu, i nosi u sebi Parachrom spiral, otpornu na magnetne uticaje i deset puta otporniju na udarce.



    Kućište isklesano od jedinstvanog bloka 904L čelika, pruža sve kvalitete vodootpornosti Rolex Oyster časovnika, dok je plavi Cerachrom keramički prsten izuzetno otporan na ogrebotine, i ujedno patent Rolex manufakture. Odlična preglednost samog brojčanika još jedan je pokazatelj konstantne pažnje posvećene funkcionalnosti časovnika kolekcije Oyster Professional. Narukvica izvedena od čelika 904L i Everrose crvenog zlata, je opremljena Easylink sponom za produženje radi optimalnog komfora i Oysterlock kopčom sa sigurnosnim preklopom. Svojim jedinstvenim karakterom i dimenzijom od 44 mm, Rolex Yacht-Master II je stvoren za potrebe profesionalnih skipera, kao i onih čija strast za inovacijama ne poznaje granice.

    Tekst pripremljen u saradnji sa Petite Geneve Petrović.
    This article was originally published in forum thread: Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master II sat started by Shmizla View original post