• Omega Seamaster Diver 300 m sat za James Bond 50. godišnjicu

    Za proslavu 50 godina filma o James Bondu, švajcarski proizvođač satova Omega predstavlja novi model dizajniran specijalno za ovu priliku. Radi se o specijalnoj redizajniranoj verziji čuvenog sata Seamaster Diver 300M, satu koji je nosio najpopularniji špijun na svetu u filmu Zlatno oko (engl. Golden Eye) i reklamama koje su sledile.



    Sat se proizvodi u dve dimenzije, obe u limitiranoj seriji. Model većeg prečnika od 41 mm je kreiran u broju od 11007 komada, a manji model prečnika 36,25 mm u ukupno 3007 komada. Obe verzije sata su izrađene od nerđajućeg čelika sa keramičkom unidirekcionom koronom, sa utisnutom 60-minutnom skalom u mat hrom-nitridnoj boji. Oznaka 50 na koroni je označena crvenom bojom, kako bi asocirala na James Bond 50. godišnjicu. Oba modela su dostupna sa brušenom i poliranom narukvicom od nerđajućeg čelika.



    Seamaster Diver 300M James Bond je model sata koji vas sa svojih nekoliko sjajnih karakteristika može osvojiti na prvi pogled. Prva koja se može istaći je odlični ušrafljujući poklopac sata, sa motivom cevi pištolja koji je čuven po uvodnoj špici svih James Bond filmova. Drugi isto tako originalni element je rotor dekorisan kao metak i vidljiv kroz centralno safirno staklo sa antirefleksnim premazom. Što se tiče brojčanika, on je crne boje dekorisan sa 007 ispisima. Za razliku od 41mm verzije koja ima 11 ručno postavljenih markera za sate, druga verzija ima dijamantski marker na poziciji “7 sati”. Čitljivost brojčanika je izvanredna čak i u ekstremnim uslovima, zahvaljujući belom SuperLumiNova luminescentnim premazom na markerima za sate, i zelenim SuperLumiNova premazom na kazaljkama i na nultom markeru na koroni.



    Vodootpornost ovog modela sata je izvanrednih 300 m. Jedna od funkcionalnosti kojom se ovo obezbeđuje je i helijumski ventil koji omogućava ispuštanje gasa iz kućišta prilikom procesa dekompresije. Unutar kućišta se nalazi Omegin in-house automatski mehanizam Co-Axial serije oznake 2507, sa revolucionarnim zaprečnim sklopom koji obezbeđuje veću stabilnost u radu, pouzdanost i izvanredne hronometarske performance koje su zagarantovane zvaničnim sertifikatom.

    This article was originally published in forum thread: Omega Seamaster Diver 300 m sat za James Bond 50. godišnjicu started by Shmizla View original post